27.10.2021 |
Territoris.cat

'Sota l’ombra dels coberts': les últimes descobertes arqueològiques a Agramunt

Fotografia de les intervencions arqueològiques d'Agramunt el 2014
Fotografia de les intervencions arqueològiques d'Agramunt el 2014
'Sota l’ombra dels coberts': les últimes descobertes arqueològiques a Agramunt

L'equip d'arqueòlegs que ha fet intervencions a Agramunt durant els anys 2014 i 2015 ha elaborat un llibre amb el recull dels seus treballs. El llibre, que porta per títol Sota l’ombra dels coberts. Intervencions arqueològiques a Agramunt 2014-2015, s'ha fet juntament amb l'ajuntament del municipi, i sha elaborat a partir del document de memòria de les intervencions fetes en motiu de l'arranjament de diversos carrers del centre històric i l'obertura de la cisterna de l'antic convent de franciscans.

El llibre té per finalitat difondre aquests treballs i també donar el servei de consulta, per sumar-se a la col·lecció de publicacions sobre la història i el patrimoni d'Agramunt. Segons l’equip d’arqueòlegs el resultat final defuig dels informes tècnics específics inclosos ja en la memòria de l’actuació. Des de la Regidoria de Cultura s'afirma que amb aquesta nova publicació es pretén preservar el patrimoni cultural i arquitectònic i mostrar elements que ajudin a entendre millor d’on venim i qui hem estat en altres temps.

L’acte de presentació es farà el proper dissabte 15 a les setembre del vespre a la sala de plens de l'ajuntament

El llibre 'Sota ombra dels coberts'

El llibre està estructurat en dues parts. Una primera part inclou una breu introducció sobre el patrimoni d’Agramunt així com l’explicació de la metodologia que s’empra habitualment en les intervencions arqueològiques i una aproximació als estudis antropològics. En la segona part, s’exposen els detalls concrets de les intervencions arqueològiques realitzades tant al centre històric com al Parc del Convent, amb una valoració de resultats finals.

La producció i edició dels 300 exemplars que s’han fet del llibre ha tingut un cost de 3.136,64€, dels quals l’Institut d’Estudis Ilerdencs, dins la línia d’ajuts per a publicacions d’interès local i comarcal de l’any 2016, n’ha aportat 1.456,80€.

La presentació anirà a càrrec de Josep Gallart, arqueòleg territorial del Departament de Cultura a Lleida, de l’equip d’arqueòlegs que van fer les excavacions al centre històric, de l’alcalde d’Agramunt Bernat Solé i de la regidora de l’àrea de cultura Dolors Ricart. El llibre es podrà comprar a l’Oficina de Turisme a un preu de 10€.

'Sota l’ombra dels coberts': les últimes descobertes arqueològiques a Agramunt
comentaris