01.12.2022 |
Territoris.cat

El Grup de Teatre BAT impulsa el certamen més veterà de Catalunya

Els participants en l'edició 2017 del Concurs de teatre de Tèrrega
Els participants en l'edició 2017 del Concurs de teatre de Tèrrega
El Grup de Teatre BAT impulsa el certamen més veterà de Catalunya

El Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega entra en la tercera dècada de trajectòria de la ma del Grup de Teatre BAT, certamen que s'ha convertit en un dels més veterans de Catalunya. 

Aquest dimarts es va presentar la nova convocatòria, que tidrà lloc del 17 de febrer al 24 de març, i que reunirà sis muntatges escènics que s'han seleccionat entre la seixantena de propostes que es van incriure inicialment. Els programadors n'han seleccionat quatre procedents de Barcelona (Associació Artística Encert de Sabadell, Grup Teiatre de Teià, El Centru de Canet de Mar i Filagarsa de Molins de Rei); una de Tarragona (Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt) i una de Girona (obra conjunta del Grup Teatral de Sant Hilari Sacalm i Teatre Centre d'Arbúcies). 

L'agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d'actuar a la 37a edició de FiraTàrrega

Presentació del 30è Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de TàrregaEl teló s'aixecarà el dissabte 17 de febrer amb el thriller policíac Carnaval del dramaturg Jordi Galceran. El programa continuarà amb el text costumista Nadal a Cals Cupiello d'Eduardo de Filippo sobre una família tradicional napolitana (24 febrer); la popular comèdia Descalços pel parc de Neil Simon (3 març); el clàssic del suspens El testimoni d'Agatha Christie (10 març); la dosi de reflexió sobre l'eutanàsia que proposa El dret d'escollir de Brian Clark (17 març); i el musical Escac doble, que reviu els antics recels de la Guerra Freda (24 març).

El pressupost del concurs ascendeix a 12.000 euros i es confia a mantenir les bones xifres de públic de l'anterior edició, que  congregà  1.500  espectadors. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 5 de maig (7 tarda) als jardins La Granja. El palmarès distingirà les millors interpretacions principals i secundàries en les categories masculina i femenina; escenografia; direcció i grup.

El Grup de Teatre BAT impulsa el certamen més veterà de Catalunya
comentaris