La mostra de cinema Galacticat de Tàrrega potencia les estrenes de pel·lícules inèdites i incorpora el terror dins del festival

Presentació de l’avanç de programació del 5è Galacticat de Tàrrega
photo_camera Presentació de l’avanç de programació del 5è Galacticat de Tàrrega

Tàrrega potenciarà amb una ampliació de programació la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent Galacticat que celebrarà la seva cinquena edició del 7 al 10 de juny. El certamen inclou a partir d’enguany el gènere de terror i aposta per la projecció de pel·lícules inèdites. Aquest salt endavant del Galacticat també arribarà al GalactiCurt, el concurs de curtmetratges de la mostra, que projectarà un centenar de treballs.

L’eix vertebrador d’aquesta edició del Galacticat seran les invasions, temàtica que ha quedat plasmada en el cartell que ret homenatge a la sèrie de televisió V. La programació oficial inclou les estrenes nacionals dels films Knuckleball, Snowflake  i Todd and the bok of pure evil. També es projectaran films que només s’han pogut veure en alguns festivals com és el cas de The endless, How to talk to girls at parties o Hagazussa, entre altres. Amb la incorporació del terror dins del festival, hi haurà una selecció de terror amb clàssics com El resplandor, Pesadilla en Elm Street o El ente.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Les projeccions del concurs GalactiCurt s’ampliaran a dues nits i es realitzaran en dues pantalles instal·lades a l’avinguda de Catalunya. Ja s’han rebut un miler de propostes de les quals el jurat farà la selecció definitiva. Es premiarà el millor curt fantàstic, el millor curt de gènere lliure i el millor curt rodat per un director menor de 18 anys.

Altres activitats que acollirà el 5è Galacticat seran el concert de bandes sonores de la Cobla Tàrrega, l’exposició de diorames Cine, papel y tijeras de Fernando Mircalaes que es podrà visitar a la Sala Marsà o el joc de rol Survival Zombie, organitzat per World Real Games.

Tant la direcció del festival com l’Ajuntament de Tàrrega han expressat la voluntat d’establir col·laboracions i, en aquesta línia, han presentat l’acord amb l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, la Filmoteca de Catalunya, els Serveis Educatius de l'Urgell i el cineasta Marc Riba per a impartir formació cinematogràfica als escolars de la comarca.

Comentaris