Tàrrega aplegarà el millor teatre amateur català del 4 de març al 8 d'abril

Organitzat per BAT, el 29è Concurs de Grups Amateurs de Teatre oferirà sis propostes en competició

El regidor de Cultura, Raül Palacios, i representants del Grup de Teatre BAT
photo_camera El regidor de Cultura, Raül Palacios, i representants del Grup de Teatre BAT

Tàrrega es prepara per celebrar la 29a edició del seu Concurs de Grups Amateurs de Teatre, un dels certàmens referents a Catalunya dins aquest àmbit escènic. Organitzada pel Grup de Teatre BAT, la convocatòria aplegarà sis muntatges en competició els dissabtes del 4 de març al 8 d'abril. Prèviament s'ha fet una tria d'entre 52 propostes. Finalment participaran dues companyies de Barcelona (Terrassa i Sant Esteve Ses Rovires), dues de Girona (Figueres i Puigcerdà) i dues de Lleida (Guimerà i Lleida). Totes les agrupacions ja havien concorregut anteriorment al concurs a excepció del Taller de Teatre de Figueres, que s'estrena enguany. Les funcions tindran lloc com de costum a les 10 de la nit al Teatre Ateneu.

Els organitzadors confien a repetir les bones xifres de públic de l'any passat, amb 1.500 espectadors

El programa alternarà comèdia i drama portant a escena des de clàssics catalans com La corona d'espines de Josep Maria de Sagarra fins a comèdies contemporànies com Fuita de Jordi Galceran. També es revisaran textos de denúncia social com són Dotze sense pietat de Reginald Rose (aquí introduint papers femenins al repartiment) o una versió lliure amb cançons de Sóc lletja. El teló s'aixecarà el dissabte 4 de març amb la comèdia negra Crim qua-li-fi-cat a càrrec de L'Ull de Bou de Sant Esteve Sesrovires. El pressupost ascendeix a 12.000 euros i es confia a repetir les bones xifres de públic de l'anterior edició, que congregà uns 1.500 espectadors. El palmarès distingirà la millor interpretació principal masculina i femenina; interpretació secundària masculina i femenina; escenografia; direcció i grup. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 20 de maig (6 tarda) a l'Oficina Jove de l'Urgell. Val a dir que l'agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d'actuar a la propera edició de FiraTàrrega.

Han presentat aquest dimecres la programació el president de BAT, Joan Ribó; el coordinador del concurs, Joan Pont; i el regidor de Cultura, Raül Palacios. Els portaveus de BAT han asseverat que les interpretacions i l'escenografia dels grups participants són equiparables a les de companyies professionals. Per la seva part, des del consistori s'ha subratllat el fet que Tàrrega ofereix arts escèniques de forma ininterrompuda durant tot l'any, fet al qual també contribueix el grup BAT. D'altra banda, continua la promoció d'entrades 2x1 en diferents restaurants de la ciutat, iniciativa que promou la dinamització comercial i la promoció de la gastronomia local. El 29è Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Comentaris