28.01.2022 |

Tàrrega adquirirà una finca al nucli antic per ampliar l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

Es tracta d'un immoble situat al carrer de Lluís Folquet 17, on es preveu construir un nou edifici contigu a l'esmentat equipament

Arxiu Comarcal de l'Urgell
Arxiu Comarcal de l'Urgell
Tàrrega adquirirà una finca al nucli antic per ampliar l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

Tàrrega avança en els tràmits per fer realitat el projecte d'ampliació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, al nucli antic de la localitat.

El Ple va aprovar el passat dijous 25 de novembre, en sessió ordinària, l'inici de l'expedient d'expropiació d'un immoble situat al carrer de Lluís Folquet 17, on es preveu construir un nou edifici contigu a l'esmentat equipament.

L'Arxiu, que ara es troba al límit de la seva capacitat, guanyarà així en superfície útil i podrà augmentar l'espai destinat a la preservació i custòdia de documents alhora que oferirà un millor servei als usuaris

Una vegada hagi adquirit la finca, la qual té una superfície cadastral de 152 metres quadrats, el consistori efectuarà la seva cessió al Departament de Cultura perquè s'encarregui de l'execució del projecte constructiu.

El nou edifici ja es preveu dins el sistema d'equipaments del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). 

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell, inaugurat l'any 1986, ha vist créixer amb els anys la seva activitat i el seu conjunt documental. Actualment alberga 156 fons donats per institucions, entitats i particulars. Amb entrada des del carrer de les Sitges, l'edifici acumula més de 1.600 metres lineals de documents i 364.000 fitxers digitalitzats.

La seva gestió correspon a la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya i rep el suport del Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tàrrega.

El nucli antic de Tàrrega aplega altres equipaments emblemàtics com el Museu Tàrrega Urgell, la Biblioteca Pública Germanes Güell o la seu de la Regidoria de Cultura

Tàrrega adquirirà una finca al nucli antic per ampliar l'Arxiu Comarcal de l'Urgell
comentaris