Tàrrega aprova un pressupost de 17,6 milions d'euros per al 2018

També prenen possessió del càrrec els regidors Miquel Orobitg Cortada (CUP-PA) i Josep Maria Cucurull Fa (CdT-E), i prosperen dues mocions en defensa del sistema públic de pensions i l'escola catalana

Vista general de Tàrrega
photo_camera Imatge aèria del centre urbà de Tàrrega

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir el pressupost municipal de l'exercici 2018. El total consolidat ascendeix a 17.615.923 euros, un 0,5% més que l'exercici anterior. La reforma urbanística de la Plaça Major és el principal projecte d'inversions, obra a la qual es destinaran 385.000 euros. L'altra intervenció destacada serà la millora de l'aparcament a cel obert de l'Avinguda de l'Onze de Setembre (195.000 euros).

Es destinen vora dos milions d'euros a inversions, amb la reforma de la Plaça Major com a principal actuació urbanística i es consignen 2,2 milions d'euros per a l'amortització de deute

D'altra banda, s'impulsarà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi quin projecte urbanístic és prioritari de materialitzar d'entre diverses propostes, tal i com detallà l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. En total, s'han consignat 1.993.235 euros per a noves inversions, xifra que representa un augment del 7% en relació a l'any passat. D'altra banda, 2.234.000 euros dels comptes municipals serviran per a l'amortització de deute. El pressupost 2018 va rebre els vots favorables dels grups PDeCAT i ERC (Equip de Govern) mentre que CUP, PSC i CdT (a l'oposició) es pronunciaren en contra.

Presa de possessió de dos nous regidors

En la sessió del Ple també van prendre possessió del càrrec dos nous regidors en substitució d'edils que hi renunciaren per motius personals i professionals. Són Miquel Orobitg Cortada, de la candidatura UNITAT POPULAR CUP TÀRREGA - POBLE ACTIU (CUP-PA), que substitueix Carlos Vílchez Ribera; i Josep Maria Cucurull Fa, de la candidatura COMÚ DE TÀRREGA- ENTESA (CdT-E), que cobreix la vacant de Joan Fornsubirà Marsol. Al Ple també prosperà la sol·licitud al Departament d'Ensenyament per a la cessió d'un espai a l'IES Manuel de Pedrolo on s'instal·larà una estació de subministrament elèctric. Alhora es donà llum verda a l'obertura d'un nou vial d'accés a les piscines de Claravalls. Així mateix, a la sessió s'aprovà el calendari de festes locals del municipi i dels pobles agregats en relació a l'any 2019 (a Tàrrega seran el dimarts 14 de maig i el dimarts 10 de setembre). D'altra banda, s'estimaren per unanimitat dues mocions: una presentada per la FMC i el grup del PSC en defensa del sistema públic de pensions; i una altra de l'ACM, FMC i el grup del PSC en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement