Tàrrega busca solucions alternatives al tancament forçós de la piscina coberta

La impossibilitat de reobrir la piscina coberta afecta els nedadors del Club Natació Tàrrega en no disposar d’un espai per entrenar-se, raó per la qual es podrien derivar els nedadors de l'entitat esportiva a altres instal·lacions climatitzades de municipis propers
Arxiu de la Piscina coberta municipal de Tàrrega
photo_camera Arxiu de la Piscina coberta municipal de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha establert contactes amb altres consistoris de la plana de Lleida per mirar de trobar una solució alternativa al tancament forçós de la piscina coberta municipal.

L’equipament no podrà reobrir les portes fins a la primavera vinent davant la necessitat de fer-hi millores per garantir la salut de les persones usuàries, segons les conclusions d’un informe tècnic encarregat davant la nova situació de pandèmia 

El regidor d’Esports de l'Ajuntament de Tàrrega, Silveri Caro ha explicat que la normativa per obrir l'equipament requereix instal·lar nous equips de cloració, ventilació i climatització a més de substituir la deshumectadora, per la qual cosa oferir el servei sense haver fet les esmentades tasques de condicionament suposaria posar en risc la salut dels banyistes i els treballadors.

A banda de les persones abonades, la impossibilitat de reobrir la piscina coberta afecta els nedadors del Club Natació Tàrrega (CN Tàrrega) en no disposar d’un espai per entrenar-se. Per a pal·liar aquesta situació, es podrien derivar els nedadors de l'entitat esportiva a altres instal·lacions climatitzades de municipis propers.

Silveri Caro ha explicat que les converses ja s’han iniciat si bé encara no es pot concretar cap acord. Mentrestant, el consistori posa totes les facilitats perquè els nedadors del CN Tàrrega s’entrenin durant les properes setmanes a les piscines municipals d’estiu, que a la capital de l’Urgell iniciaran la temporada el proper dissabte 20 de juny.

Treballem perquè no es posi en perill la temporada esportiva dels nedadors de CN Tàrrega, ha afirmat Silveri Caro puntualitzant que el passat 4 de juny el consistori ja informà la secció de natació del club sobre el tancament de la piscina coberta

La inversió necessària supera els 400.000 euros

La inversió necessària per posar al dia la piscina coberta de Tàrrega ascendeix a més de 400.000 euros. L’Equip de Govern ha posat fil a l’agulla per tramitar amb caràcter urgent la contractació dels treballs. De fet, per aquest 2020, ja s’havien pressupostat 221.000 euros destinats a renovar la deshumectadora gràcies també en part a una subvenció de la Diputació de Lleida.

Ara caldrà també modificar el pressupost municipal per encabir el total de la inversió per als nous sistemes de cloració, ventilació i climatització.

Els processos administratius de licitació, adjudicació i execució porten el seu temps i la piscina coberta no entrarà de nou en funcionament amb totes les garanties de seguretat sanitària fins a la primavera vinent

El finançament anirà a càrrec del consistori sense participació de l’empresa concessionària. L’equipament romandrà tancat en la seva totalitat i tampoc es reobriran a curt termini les sales de gimnàs.

Comentaris