Tàrrega celebra amb èxit la recerca popular del Tió de Nadal al Talladell

Més d’una quarantena de famílies van participar en aquesta activitat que combina tradició i lleure, sota l’organització de l’Ajuntament i LoCigronet
Una de les famílies participants (1)
photo_camera Una de les famílies participants - Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega va celebrar aquest diumenge la tradicional recerca familiar del Tió de Nadal, activitat que enguany s’ha traslladat al poble del Talladell. Els infants van tenir ocasió així de participar en una amena aventura tot buscant els tions amagats pels carrerons de la població. Un total de 42 famílies, que sumaven fins a 160 persones, es van apuntar a la convocatòria i van resoldre el repte.

La Regidoria d’Educació, Ciutadania i Feminismes va organitzar la proposta juntament amb Art Rural Locigronet i el suport de l’EMD El Talladell. També hi han col·laborat els Amics del CAU i Fleca Vilardosa, que van oferir una deliciosa xocolatada als participants.

Una de les famílies participants (2)
Una de les famílies participants - Foto: Ajuntament de Tàrrega

Les soques van estar aportades per la Regidoria de Serveis Municipals mentre que Cartaes va dur le material i roba d’atrezzo per guarnir els tions. La valoració, per tant, és molt positiva ja que la xifra d’assistència va estar força més alta que la registrada el passat Nadal. Les famílies van anar a buscar els tions distribuïts en tres rutes diferents, adaptades en funció de l'edat dels infants. Al mateix temps, es va poder veure al carrer del Forn una exposició de tions realitzats al taller impartit per LoCigronet.

La matinal va acabar amb l'espectacle ‘El Tió de Nadal’ a càrrec de Corderroure a l’Espai Molí del Talladell, on es va explicar els orígens de la tradició de fer cagar el Tió.

Comentaris