22.05.2022 |
Territoris.cat

Tàrrega commemora el 35è aniversari del Museu Comarcal de l'Urgell

Tallers, concerts, una gimcana i visites guiades són algunes de les activitats programades per aquests dies, tot i que destaca l'exposició d'algunes peces del museu en comerços del nucli antic

museu2
Fotografia de grup presentant les activitats del 35è aniversari del Museu Comarcal de l'Urgell
Tàrrega commemora el 35è aniversari del Museu Comarcal de l'Urgell

Tàrrega commemorarà, del 18 al 20 de novembre, el 35è aniversari del Museu Comarcal de l'Urgell, equipament de titularitat municipal i un dels emblemes culturals de la ciutat.

Seran tres jornades en què es posarà en valor el patrimoni històric, arqueològic i artístic que custodia el centre mitjançant activitats pedagògiques, lúdiques i familiars.

L'acte protocol·lari tindrà lloc el divendres 18 de novembre (8 vespre) amb una conferència sobre la trajectòria del museu targarí, pronunciada per Jaume Espinagosa i Oriol Saula, director i adjunt a direcció respectivament. 

Entre les activitats programades cal destacar que, el dissabte 19 de novembre, algunes de les peces del fons del museu sortiran de l'edifici i s'exhibiran durant tot el dia en aparadors de comerços del nucli antic. La iniciativa donarà peu a una ruta guiada i a un concurs de localització dels tresors exposats. També es convocarà una gimcana familiar amb descoberta de curiositats històriques sobre Tàrrega, una cercavila amb vermut popular i un taller infantil d'amulets jueus com els que recuperà el museu targarí a la necròpoli de Les Roquetes.

El diumenge 20 de novembre, per la seva banda, prendrà el relleu una visita guiada al Pou del Gel per mostrar els resultats de la tercera campanya d'excavacions que es du a terme aquests dies al vestigi, juntament amb un taller infantil i juvenil d'arqueologia. El programa es completarà amb tast de vins i cerveses artesanes, un concert de la banda targarina Perifèrics i l'espectacle de cabaret de l'Esperanceta.

Tàrrega commemora el 35è aniversari del Museu Comarcal de l'Urgell