Tàrrega demana la construcció de calçades laterals a l'A-2 al seu pas pel terme

L'alcaldessa assegura que aquests carrils alternatius millorarien la mobilitat i seguretat i podrien evitar el desviament del trànsit en cas d'accident per l'interior de la ciutat

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló i la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso 1
photo_camera L'alcaldessa Rosa Maria Perelló i la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha reclamat a l'Estat la construcció de carrils laterals a l'autovia A-2 al seu pas pel terme municipal. La primera edil ha formulat la petició durant una trobada amb la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso i ha argumentat que l'accident de divendres passat posa de manifest la necessitat de disposar d'una calçada lateral en cadascun dels dos sentits de la circulació atenent a motius de mobilitat i seguretat vial. La topada d'un camió contra un dels viaductes a l'A-2 va obligar a tallar la circulació a la via i desviar el trànsit per l'interior del nucli urbà de Tàrrega. La situació, tot i tenir lloc de matinada va trasbalsar la ciutat. A més, un accident similar també es va registrar a la localitat l'any 2007.

La subdelegada del govern espanyol ha afirmat que s'estudiarà amb atenció la proposta, que també es traslladarà al Ministeri de Foment per fer-ne una avaluació. Les calçades laterals que Tàrrega reclama vora l'A-2 discorrerien dins el seu terme al llarg de 5 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 505 i 5010. Així mateix, Rosa Maria Perelló ha recordat que als termes municipals veïns de Fonolleres i Anglesola l'A-2 si disposa d'aquests carrils alternatius.

Comentaris