Tàrrega desenvolupa un programa pioner que fomenta l'agilitat mental entre la gent gran a través dels escacs

El programa, sota el nom Mai no és tard per moure peça, obre les activitats del nou Casal Cívic de la capital de l'Urgell

tarrega escacs interior
photo_camera Els promotors de l'activitat posen amb el tauler gegant que també s'usarà en algunes sessions

L'Ajuntament de Tàrrega desenvoluparà un programa pioner per fomentar la motivació i l'agilitat mental entre la gent gran mitjançant la pràctica dels escacs. La iniciativa du per nom Mai no és tard per moure peça i proposa la participació en sessions especials d'escacs com a hàbit lúdic i intel·lectual. Es tracta, a més, de la primera activitat que s'implanta al Casal de Gent Gran de Tàrrega des que l'equipament ha esdevingut Casal Cívic, fruit d'un conveni establert entre la Regidoria d'Acció Social i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La proposta és oberta també a totes les edats

La posada en marxa del Casal Cívic obeeix a la voluntat de reforçar les activitats comunitàries al municipi. Aquest fet possibilita que aquestes sessions d'escacs siguin obertes també a usuaris de totes les edats. La regidora d'Acció Social, Noèlia Soto, ha manifestat que el nou programa d'escacs conjuga lleure, cultura i salut a més de fomentar la relació entre les persones, objectius sota els quals s'ha posat en marxa el Casal Cívic de Tàrrega.  

A càrrec de Josep Oms, mestre internacional d'escacs

El programa Mai no és tard per moure peça ha estat dissenyat per l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms de Lleida i compta amb el suport de la Diputació de Lleida. Josep Oms, gran mestre internacional d'escacs, potencia els beneficis que comporta jugar als escacs per a la gent gran. "Fomentem l'aprenentatge continu, l'afany de superació o la millora de la concentració a més d'ajudar a combatre la solitud", ha explicat. Les diverses sessions que es duran a terme al Casal Cívic gaudiran també de la col·laboració del Club d'Escacs de Tàrrega. Mai no és tard per moure peça s'iniciarà el pròxim 3 de maig i es desenvoluparà fins al juny en una primera fase. Les sessions, totes gratuïtes, es reprendran a l'octubre.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement