Tàrrega forma 17 noves parelles lingüístiques per ajudar a aprendre el català

Es tracta de la nova edició dins el programa Voluntariat per la Llengua, que fomenta estones de conversa com a suport educatiu

Presentació parelles lingüístiques Tàrrega interior
photo_camera Presentació de les 17 noves parelles lingüístiques

Tàrrega va presentar ahir les seves 17 noves parelles lingüístiques formades en el marc del programa Voluntariat per la Llengua. Es tracta d'una iniciativa de suport educatiu en què persones voluntàries mantenen estones de conversa amb alumnes de nacionalitat estrangera que aprenen el català. La majoria són estudiants de l'Aula de Llengua de Tàrrega, la qual imparteix cursos inicials i bàsics de català.

En total s'hi congreguen una desena de nacionalitats diferents

La iniciativa és fruit del Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport del Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tàrrega. A l'acte hi han assistit el regidor de Cultura, Raül Palacios, i la tècnica del CPNL a Tàrrega, Teresa Arrufat.

La presentació s'ha emmarcat també dins el Dia Mundial de les Llengües Maternes

Les parelles lingüístiques s'han presentat a l'Oficina Jove de l'Urgell coincidint amb la celebració a Tàrrega del Dia Internacional de les Llengües Maternes. La jornada commemora la importància, el reconeixement i la pràctica dels diferents idiomes que conviuen al món. Durant l'acte s'ha ofert al públic la conferència titulada La llengua materna? Un patrimoni de la humanitat. Transmissió i aprenentatge a càrrec de Salwa el Gharbi, consultora, investigadora social i diputada al Parlament de Catalunya. Salwa el Gharbi és també experta en immigració i presidenta de Tamettut - Associació de Dones Amazigues; a més d'haver dirigit el Departament de Drets Humans i Diversitat Cultural de la UNESCO a Catalunya.

Comentaris