Tàrrega habilita un bus gratuït en el marc de la Setmana de la Mobilitat

El bus de transport urbà de Tàrrega
photo_camera El bus de transport urbà de Tàrrega

Tàrrega habilitarà un bus gratuït del 16 al 20 de setembre amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa amb la qual es vol fomentar la consciència mediambiental. El servei de transport urbà també es farà extensible a les línies que recorren els pobles del terme.

La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala ha explicat que es tracta d'un gest amb què volem visualitzar l'aposta per l'ús del transport públic per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire. Sala afegeix que sensibilitzem la ciutadania per un canvi progressiu de l'ús del cotxe privat cap a mitjans de transport mediambientalment més sostenibles.

El bus urbà municipal de Tàrrega circula de dilluns a divendres, de 8 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 3 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, efectuant una trentena de parades arreu de la ciutat. També s'habilita a 2/4 de 8 del matí un trajecte especial al CAP de Tàrrega

Divendres 20 de setembre, a l'escola i a la feina a peu o en bicicleta

La Setmana Europea de la Mobilitat també vol divulgar els beneficis dels desplaçaments a peu o en bicicleta en favor de la salut i el medi ambient. En aquest sentit, Tàrrega vol implicar la ciutadania perquè el divendres 20 de setembre infants, joves i adults vagin a l'escola i a la feina movent-se a peu o en bicicleta.

Tot plegat vol fer reflexionar sobre com afecta la salut l'ús excessiu del transport motoritzat, la contaminació atmosfèrica i el sedentarisme. A més, es vol fomentar el retrobament de la gent en un espai públic relaxat i agradable. És per això que la Setmana Europea de la Mobilitat convoca també el dimecres 18 de setembre, a 2/4 de 10 del matí, una caminada popular que discorrerà des del Pavelló Municipal d'Esports fins al poble del Talladell.

Comentaris