Tàrrega inaugura la font de mossèn Josep Garriga al Parc de Sant Eloi

Inauguració de la Font de Mn Josep Garriga (1) inteior
photo_camera Moment de l'acte, al qual van assistir representants municipals i d'entitats targarines

La Comissió d’Homenatge a Mossèn Josep Garriga, juntament amb l’Ajuntament de Tàrrega i els Amics de l’Arbre, van inaugurar dissabte al matí la font que porta el seu nom al Parc de Sant Eloi. Aquesta iniciativa -impulsada per l’Associació Alba–Fundació Alba Futur, Frater, Càritas Tàrrega, la Fundació Tutelar Terres de Lleida, Grup Missions i Mans Unides, la Parròquia Santa Maria d’Alba i la Parròquia Sant Pere El Talladell- vol ser un reconeixement a la figura i la tasca de Mossèn Garriga, fill adoptiu de Tàrrega, rector de parròquia de Tàrrega durant 37 anys i impulsor de diverses iniciatives que treballen per a les persones en risc d’exclusió social, entre les quals les entitats que formen part d’aquesta comissió.

Mai no he fet res sol” és la inscripció de la placa que, de manera simbòlica, resumeix la trajectòria de qui va ser fill adoptiu de Tàrrega

Mai no he fet res sol” és la inscripció de la placa que presideix la font. “Aquesta és la frase que millor defineix la contribució de Mossèn Josep Garriga, però el cert és que les entitats, sense ell i sense posar-nos al seu costat, no hauríem aconseguit tot el que hem fet. Va ser un líder religiós, però també un líder social”, va assegurar l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Ma Perelló, acompanyada del regidor d’Acció Social, Joan Palou.

Representants de les diverses entitats socials que Mossèn Garriga va promoure van recordar la seva aportació des de la vessant de l’educació en valors. “La seva contribució va ser fructífera. Ell va saber entendre el neguit dels infants i dels joves i amb ell vam aprendre a estimar la terra i a compartir”, va explicar Teresa Robert, representant de l’Agrupament Escolta Mestre Güell – Roger de Llúria. “Tenia la capacitat de detectar un problema, una necessitat social, i d’escoltar amb paciència i respecte a les persones. Ho feia amb imaginació per trobar vies de solució i amb perseverança per trobar persones que volguessin implicar-s’hi”, va relatar Ezequiel Rufes, president de Càritas Tàrrega.

En aquest sentit, la directora de l’Associació Alba –en nom d’Alba, Frater, Missions i Mans Unides i de la Fundació Tutelar de les Terres de Lleida-, va afegir que “Mossèn Josep Garriga va fer visible les persones que eren invisibles i que, en aquell moment, estaven amagades a casa. Va ser una persona emprenedora i valenta que va defensar els drets de les persones amb més dificultats, considerant-les com a ciutadanes de ple dret. Des de Frater va impulsar que tinguessin oportunitats i des de la Tutelar, que mai estiguessin soles i tinguessin un futur”.  D'altra banda, mossèn Josep Vilaseca, rector de la Parròquia de Tàrrega, també va repassar la seva aportació des del vessant de la fe.

Una persona “emprenedora, valenta i humil que va contribuir a crear un territori inclusiu i compromès amb les persones i el país”

Així mateix, el president de l’Associació Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, va fer èmfasi en què “és un orgull i un gran honor per a nosaltres, i per a Tàrrega, inaugurar aquest memorial al Parc de Sant Eloi, un espai amb un vincle especial amb Mossèn Josep Garriga”.

A banda de promoure aquest espai físic, la Comissió d’Homenatge a Mossèn Josep Garriga també impulsa un espai simbòlic que vol donar continuïtat als seus valors, i que serà la Jornada i el Concurs d’Idees “Llavors de Futurque fomenta l’emprenedoria social jove perquè siguin, ells mateixos, els qui proposin idees positives i amb un impacte positiu i transformador en el territori. La jornada se celebrarà el pròxim divendres 17 de novembre a l’Ateneu de Tàrrega amb 200 alumnes dels instituts targarins.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement