Tàrrega multarà amb 600 euros als usuaris que deixin la brossa abocada al carrer

El consistori activarà patrulles per garantir el compliment de l'ordenança municipal sobre civisme
Brossa dipositada en una paperera a Tàrrega
photo_camera Brossa dipositada en una paperera a Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega intensificarà els controls a la via pública per evitar que es deixin bosses d'escombraries i altres residus fora dels contenidors corresponents.

D'un temps ençà s'ha detectat un augment de conductes incíviques que dipositen diferents fraccions de brossa a la via pública, al costat dels contenidors, i les restes acaben sovint escampades i embrutant el carrer 

També s'ha constatat que alguns veïns dipositen les bosses i embalums de grans dimensions a les papereres. L'Ajuntament de Tàrrega exercirà més control sobre aquest assumpte amb més patrulles de la Policia Local i s'aplicaran sancions que podran arribar als 600 euros en casos de reincidència, segons la regidora de Governació, Núria Robert.

La Policia Local de Tàrrega ja ha aixecat diferents actes de denúncia anteriorment per deixar brossa abocada a la via pública.

L'Ajuntament vol accentuar els controls i erradicar aquest tipus de conductes incíviques 

Brossa a fora dels contenidors a TàrregaEl consistori també divulgarà missatges en diversos idiomes recordant la prohibició de deixar esbarriades a la via pública les bosses d'escombraries, caixes, paquets o qualsevol mena de residu que sigui objecte de ser dipositat al contenidor. També es posarà en relleu la prohibició de dipositar a les papereres bosses d'escombraries i caixes o paquets de dimensions superiors a les del recipient que les ha de contenir.

Aquests consells de bones pràctiques es faran arribar a particulars i comerços. Les botigues ja disposen d'un servei de recollida del cartó comercial amb la col·laboració de l'empresa social Cartaes i el Consell Comarcal de l'Urgell

Tàrrega va implantar fa tres anys una nova distribució de contenidors d'escombraries amb l'objectiu de potenciar el reciclatge de residus entre els veïns 

En aquestes noves àrees d'aportació, anomenats illes verdes, s'agrupen contenidors de rebuig juntament amb els corresponents a fracció de paper – cartó, vidre, envasos i orgànica.

comentaris