Tàrrega enceta la primavera amb una jornada d'ecofeminisme i art efímer

El Camp dels Escolapis acollirà una mostra de productes vegans i l’elaboració col·lectiva de quatre obres d’art

 

 

Presentació Efímera
photo_camera Les artistes i educadores Ariadna Castellà Sociats, Lluïsa Gabarra Labad, Mireya González Escolà i Alba Torres Robinat guiaran la construcció de quatre obres d’art col·lectives

Tàrrega encara la recta final dels actes programats per la Regidoria d’Igualtat per commemorar el Dia Internacional de les Dones (8-M). Aquest cap de setmana la capital de l’Urgell acollirà la darrera de les activitats emmarcades en la campanya ‘Vindiquem i celebrem’. Es tracta de la primera jornada sobre ecofeminisme i art efímer, que pren el nom d’Efímera i tindrà lloc dissabte 25 de març al Camp dels Escolapis. La iniciativa vol difondre l’ecofeminisme, com marc d’anàlisi feminista que agrupa en un únic moviment la voluntat transformadora del feminisme i l’ecologisme per aconseguir un món més just, equitatiu i saludable, lliure de les actituds opressores i patriarcals cap a les dones, els animals i l’ecosistema. 

A partir de 2/4 d’11 del matí, Can Colapi es transformarà en un taller a cel obert en el qual les artistes i educadores Ariadna Castellà Sociats, Lluïsa Gabarra Labad, Mireya González Escolà i Alba Torres Robinat guiaran la construcció de quatre obres d’art col·lectives. Mitjançant aquestes creacions es busca transmetre que “la dominació i l’explotació de les dones, la natura i la resta d’éssers vius tenen un origen comú”.

Els quatre treballs resultants, elaborats a partir de les aportacions de les persones assistents, convidaran a reflexionar sobre les connotacions que duen implícites els cànons de bellesa actuals, els abusos als quals sotmeten el planeta, les injustícies socials i mediambientals o la necessitat de reconstruir les societats fragmentades pel patriarcat.

Es recomana que les persones interessades en participar-hi s’hi inscriguin enviant un correu electrònic a [email protected] o via WhatsApp al 649 598 303 indicant el seu nom i cognoms

Aquesta acció s’acompanyarà d’una mostra de productes vegans, que aplegarà una dotzena de paradistes. D’11 del matí a 6 de la tarda, les persones que visitin el Camp dels Escolapis podran descobrir tota mena de productes respectuosos amb la natura entre els quals hi haurà cosmètics, aliments, begudes, bosses i altres complements, així com un espai de pintacares per als infants. A més a més, qui ho desitgi podrà degustar una paella vegana, que se servirà d’1 del migdia a 3 de la tarda (venda de tiquets a preus populars -3 euros la ½ ració- al mateix espai durant el matí).  

Conferència inaugural

Les activitats es presentaran el divendres 24 de març (19h, Biblioteca) en una xerrada que oferirà l’artista Verónica Perales Blanco, co-fundadora del col·lectiu artístic internacional Transnational Temps (2001). La seva producció artística se situa en la confluència art / tecnologia / ecologia i aborda, entre altres, qüestions que es refereixen a la biodiversitat, l’activisme mediambiental i l’ecofeminisme.  

D’aquesta manera, la capital de l’Urgell clou la programació del 8-M 2023. Sota el lema ‘Vindiquem i celebrem’, enguany la Regidoria d’Igualtat de Tàrrega posa el focus en la genealogia femenina i feminista amb tres objectius: reconèixer les dones referents, celebrar els drets aconseguits i reivindicar aquelles fites que encara queden per conquerir. La campanya s’ha plasmat en les 17 fotografies que formen l’exposició que durant tot el mes s’han pogut veure a la plaça Major. Les imatges, captades al Museu Trepat, són obra de Dani Hernández i amb disseny de Rosa Colilles. En aquesta acció, que també s’ha difós als comerços de la ciutat (amb la col·laboració de Foment Tàrrega) i les xarxes socials, hi han participat les associacions de dones del municipi i una trentena de dones de diferents professions i orígens. 

Comentaris