06.07.2022 |

Tàrrega posa el punt final a la seva Festa Major més multitudinària

La cultura popular pren la capital urgellenca durant 4 dies amb tota mena d'activitats presencials 

La Nit del Tararot, de la Festa Major de Tàrrega
La Nit del Tararot, de la Festa Major de Tàrrega
Tàrrega posa el punt final a la seva Festa Major més multitudinària

Tàrrega deixa enrere quatre dies de celebració de la Festa Major 2022, una edició molt especial que ha suposat la recuperació de la presencialitat en totes les activitats i sense restriccions sanitàries.

El consistori i el teixit associatiu han dissenyat una variada programació que ha tingut com a eixos la cultura tradicional, les arts escèniques, la música en viu, la gastronomia i l'esport

La Festa Major de Tàrrega ha estat una eclosió de bon ambient que ha tornat a inundar l'espai públic. 

Un dels moments àlgids de la festa va arribar el dissabte amb la recuperació de la Nit del Tararot. Els exponents de cultura popular de Tàrrega van actuar a la plaça Major juntament amb colles folklòriques i figures del bestiari vingudes d'arreu de Catalunya com la Morena de Salou, el Drac de Vilanova i la Geltrú, el Drac Hydra d'Artesa de Lleida, l'Àliga de Sabadell, la Mullassa de Valls i la Mulassa de Barcelona a més de quatre gegants convidats des de Pamplona.

Les exhibicions castelleres dels Falcons de Vilanova i Margeners de Guissona també van rebre molts aplaudiments

La Nit del Tararot també va fer referència  als 350 anys de l'inici de la construcció de l'actual Església Parroquial a causa de l'ensorrament del campanar, fet que es va evocar gràcies a les projeccions amb tècnica 'maping' de Calidos a la façana del temple. La 'pedregada' i una contínua pluja pirotècnica van arrodonir un espectacle de gran format que culminà amb el correfoc de Diables BAT i l'Espetec d'Agramunt.

Seguidament, es va donar lloc al concert de Roba Estesa, Lasta Sanco i la Terrasseta de Preixens.

Prèviament, a la tarda, els carrers van vibrar amb la massiva cercavila del CorreTossino de Guixanet, que dona protagonisme al bestiari targarí i la rauxa.

Pel que fa a la jornada festival del diumenge, ha comptat amb una concentració 'motera', el 22è Obert d'Escacs i Partides Ràpides, el 38è Aplec de Sardanes amenitzat per la Cobla Tàrrega i la Cobla Jovenívola d'Agramunt i els balls de l'Orquestra Cimarrón.

Al programa destaca la 33a Trobada de Gegants i Capgrossos i la Firacóc, que ha posat l'accent gastronòmic oferint una àmplia varietat de coques de recapte i receptes de fleca

Tàrrega posa el punt final a la seva Festa Major més multitudinària
comentaris