Tàrrega reactiva la campanya 'Digues prou, no estàs sola' contra la violència masclista

S'organitza un nou cicle d'activitats de prevenció i sensibilització que inclou teatre, música i una plantada d'arbres en record de les víctimes, entre altres propostes

Presentació de les activitats pel 25-N a Tàrrega
photo_camera Presentació de les activitats pel 25-N a Tàrrega

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones que es commemora cada 25 de novembre, Tàrrega reactiva la campanya 'Digues prou, no estàs sola'.

Es tracta d'una iniciativa amb què la capital de l'Urgell treballa des de l'any 2014 en la prevenció i sensibilització contra les violències masclistes.

Enguany donarà peu a diverses activitats de conscienciació, entre el 18 i el 28 de novembre

El cicle començarà el dijous 18 de novembre amb la representació de l'obra 'Elles', de la companyia feminista La Melancòmica (20.00 h, Teatre Ateneu).

Des d'aquell mateix dia, la Font del Pati s'il·luminarà de color lila.

Entre altres accions gestades al voltant del 25N destacada, del dilluns 22 al divendres 26 de novembre, el Quiz Feminista que es desenvoluparà al compte d'Instagram @acciocomunitaria.

Per altra banda, el dijous 25 de novembre, a les 12.00 h, la capital de l'Urgell se sumarà a la lectura del Manifest a la plaça Major junt amb un minut de silenci en memòria de les dones i criatures assassinades per violència masclista.

Des del 2003 (any a partir del qual es recullen dades oficials) fins al 3 de novembre passat, 1.118 dones han mort en mans de les seves parelles o exparelles, i 44 infants han estat assassinats per infringir dolor a la seva mare

El diumenge 28 de novembre tindrà lloc 'El bosc de les veus silenciades' al Parc Esportiu, una plantada de 19 arbres per recordar les dones assassinades per les seves parelles o exparelles i els infants morts amb l'objectiu de fer mal a la seva mare.

Prendrà el relleu el concert-vermut que oferirà la cantant Sandra Bautista a la terrassa de La Soll.

Comentaris