Tàrrega renova l'enllumenat de la plaça del Carme amb bombetes LED i preveu un estalvi del 80%

Noves lluminàries LED instal·lades a la plaça del Carme de Tàrrega portada
photo_camera Noves lluminàries LED instal·lades a la plaça del Carme de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat els treballs de renovació de l'enllumenat públic situat a la cèntrica plaça del Carme. Operaris de la Regidoria de Serveis Municipals procedeixen a substituir les antigues lluminàries d'halogenur metàl·lic per noves bombetes de tecnologia LED. Amb aquesta acció d'eficiència energètica, la capital de l'Urgell s'estalviarà un 80% de despesa en el rebut de la llum. En total se substitueixen 29 punts de llum al llarg del perímetre de la plaça del Carme, amb una inversió de 28.000 euros, segons han explicat fonts municipals.

L'actuació afectarà 29 punts de llum i es completarà amb la instal·lació de 23 noves lluminàries al centre de la plaça

Tot i consumir menys, els nous fanals proporcionen la mateixa llum. Al mateix temps, la tecnologia LED és més respectuosa amb el medi ambient. En aquest sentit, el projecte s'engloba dins el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) al qual es va adherir el consistori targarí amb el compromís de reduir un 20% les emissions contaminants abans de l'any 2020.

La intervenció també suposa una renovació estètica, ja que les noves bombetes LED llueixen una carcassa de disseny modern, si bé es conserven els característics suports de forja. La millora de l'enllumenat públic en aquest espai es completarà els pròxims dies amb la instal·lació d'unes altres 23 noves lluminàries a la part central de la plaça, on actualment es pateix dèficit d'il·luminació. 

comentaris