Tàrrega renova el servei de recollida selectiva de cartró i vidre comercials, voluminosos i oli a l'empresa d'inserció Cartaes

Positiva valoració del model de gestió de recursos de la ciutat afavorint el seu reciclatge i reutilització

IMATGE D'ARXIU · Voluminosos dipositats a la seu de Cartaes Tàrrega interior
photo_camera Imatge d'arxiu d'objectes voluminosos dipositats a la seu de Cartaes Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha renovat l'adjudicació de la recollida selectiva de cartró i vidre comercials, voluminosos i oli domèstic a l'empresa d'inserció social Cartaes. Aquest contracte de serveis complementa la gestió de la deixalleria municipal, també cedida a Cartaes Tàrrega des de l'any 2011 amb balanç molt positiu, valora el consistori. 

Durant el 2016 es van recollir 44,5 tones d'electrodomèstics, 29 d'objectes voluminosos i 136 de roba 

Segons fonts municipals, "gràcies a diverses accions i campanyes, Cartaes evita que nombrosos objectes, electrodomèstics, andròmines i altres voluminosos acabin a l'abocador, ja que, degudament tractats i reciclats, es posen de nou a la venda promovent la reutilització i el consum responsable".

L'empresa social Cartaes afavoreix la inserció laboral de persones en risc d'exclusió

Durant l'any 2016 Cartaes va recollir a Tàrrega 44,5 tones d'electrodomèstics (d'aquests un 10% han estat recuperats); 29 tones d'objectes voluminosos (d'aquests un 38% han estat recuperats); i 136 tones de roba. La recollida del cartró i el vidre comercial es realitza mitjançant un servei porta a porta en cada establiment. Pel que fa a la recollida d'oli domèstic, Tàrrega disposa d'un contenidor selectiu davant el Centre d'Entitats a més de fer la recollida porta a porta als establiments de restauració de la ciutat. D'aquest residu orgànic, el qual es transforma en biodièsel, es va recollir a Tàrrega 5,56 tones durant l'any 2016.

L'empresa social Cartaes afavoreix la inserció laboral de persones en risc d'exclusió. La seva seu operativa s'aixecà en una finca annexa a la deixalleria que fou cedida pel consistori targarí.

Comentaris