S'estén un mural de gran format a Tàrrega en homenatge a les víctimes de violència de gènere

1.158 noms són els que protagonitzen el mural dissenyat per Rosa Colilles Bresco i recorden les dones víctimes de violència de gènere dels darrers vint anys 
El mural de gran format instal·lat a Tàrrega per homenatjar les víctimes de violència de gènere ©AjTàrrega
photo_camera El mural de gran format instal·lat a Tàrrega per homenatjar les víctimes de violència de gènere ©AjTàrrega

Amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que correspon al 25 de novembre, la ciutat de Tàrrega ha confiat una acció a Rosa Colilles Brescó. L'artista ha reproduït en un mural els 1.158 noms de les dones víctimes de violència de gènere dels darrers vint anys.

L'obra s'impregnarà a la cruïlla dels carrers Sant Pelegrí i Gabriel de Tàrrega fins al 20 de gener del 2023

La iniciativa s'emmarca en la campanya 'Digues prou, no estàs sola' impulsada per l'Ajuntament de Tàrrega l'any 2014, que enguany treballa sota el lema 'Com una ona expansiva' i ha programat una dotzena d'activitats de prevenció i sensibilització amb el suport d'entitats de la ciutat entre el 25 d'octubre i el 25 de novembre.

L'obra recull el nom de les dones víctimes de violència de gènere a l'estat espanyol des del 2003 i fins al 26 d'agost d'aquest any

La targarina i responsable del mural, Rosa Colilles Brescó pretén refermar el seu compromís vers la lluita contra aquesta xacra social. D'altra banda, l'alcaldessa, Alba Pijuan ha destacat la voluntat de seguir treballant en aquesta línia mentre es continuï perpetuant la violència de gènere. 

Tanmateix, l'àrea d'Igualtat del consistori de Tàrrega ha posat en marxa l'exposició 'Com una ona expansiva', que es podrà veure a partir d'aquest dimarts en equipaments municipals de la ciutat, comerços i punts informatius. I seguint el fil reivindicatiu, el CAP de Tàrrega acollirà la mostra 'Digues prou, no estàs sola' i el Casal Cívic, l'exposició 'Baralla de cartes contra la violència masclista' que ambdues es podran visitar del 2 al 30 de novembre. 

Comentaris