Jazz Xavier Monge i la vocalista Viktorija Pilatovic, al Tàrrega Sona 2018 aquest dissabte

El targarí Roger Gutiérrez acompanyarà amb la bateria l'actuació de Xavier Monge i Viktorija Pilatovic

 

Foto del pianista Xavier Monge · Foto Antonio Porcar (interior)
photo_camera Foto del pianista Xavier Monge (Foto: Antonio Porcar)

El cicle de concerts Tàrrega Sona 2018 organitzat per la Regidoria de Cultura continua aquest dissabte 14 d'abril amb l'actuació del pianista Xavier Monge, un dels principals exponents del jazz català actual.

Xavier Monge ha tocat al costat de grans figures com Grant Stewart, Bob Sands, Perico Sambeat, Joe Magnarelli, Esteve Pi o Carme Canela, ha actuat en festivals de jazz i escenaris d'arreu de l'Estat, i ha format part de grups com Rwanda Burundi, Guaramambique, Swing Affair i Dexterity

El músic interpretarà peces del seu darrer àlbum, Poemes dispars, que inclou noves composicions basades en textos de poetes nord-americans com T.S Eliot, Ezra Pound, Sylvia Plath o Charles Bukowski entre altres. La veu la posarà la prestigiosa solista lituana Viktorija Pilatovic. El recital posarà de manifest la versatilitat de Xavier Monge dins la rica tradició del jazz modern, conjugant ara amb respecte i atreviment coneguts versos de poetes contemporanis.

La cantant lituana Viktorija Pilatovic ha evolucionat del jazz tradicional fins al contemporani fusionant diversos estils i colors. Ha estudiat amb JD Walter o Ralph Peterson i actualment és membre del Berklee College of Music de la USFQ com a professora d'interpretació vocal de jazz

Xavier Monge i Viktorija Pilatovic actuaran amb l'acompanyament de Rai Ferrer (contrabaix), Jaume Sanchis (saxo tenor) i Roger Gutiérrez (bateria), aquest últim nascut a Tàrrega. Tot i la seva joventut, Roger Gutiérrez s'ha consolidat com un dels percussionistes més solvents del jazz català i ja ha actuat anteriorment a la capital de l'Urgell. El concert tindrà lloc a les 10 de la nit al Local de la Societat Ateneu.

comentaris