24.07.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega vol potenciar la formació d'infants i joves més enllà de les aules

Presentaci de la nova fase del Pla Educatiu Entorn a la Casa Consistorial de Tàrrega
Presentació del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 a la Casa Consistorial de Tàrrega.
Tàrrega vol potenciar la formació d'infants i joves més enllà de les aules

Tàrrega és el primer municipi lleidatà on es desplegarà la nova fase del Pla Educatiu d’Entorn 0-20, un programa pilot que vol potenciar la formació d'infants i joves més enllà de les aules, implicant-hi l’àmbit comunitari.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tàrrega desenvoluparan accions per acompanyar l’alumnat en el seu itinerari d’aprenentatge, dins i fora de l’aula

L’objectiu principal és garantir l’assoliment de competències bàsiques per part dels joves, l’èxit educatiu i la plena integració social. A més de Tàrrega, el Pla Educatiu d’Entorn 0-20 també s’implantarà com a iniciativa pilot als municipis de Ripoll, Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat. La voluntat del Govern català és fer extensiu aquest programa properament a altres municipis del territori català. La nova fase del Pla Educatiu d’Entorn presenta dues novetats en relació al programa que ja s’aplicava a Tàrrega des de l’any 2005 als alumnes de primària i secundària (de 3 a 16 anys). D’una banda, s’eixampla la franja d’edat i també s’incidirà en els espais familiars i llars d’infants de 0 a 3 anys i fins a l’educació post obligatòria, o sigui fins als 20 anys. Paral·lelament també es crearà un servei d’orientació comunitària que detectarà possibles dificultats d’aprenentatge i farà un seguiment personalitzat de cada alumne.

La finalitat és garantir la continuïtat dels joves en els cicles formatius o la seva inserció en el món laboral

El servei d’orientació comunitària s’efectuarà mitjançant la contractació de 2 persones que faran assessorament i dinamització.

Treball en xarxa amb els centres, les famílies i el teixit associatiu

El Pla Educatiu d’Entorn 0-20 també vetllarà per la convivència i la cohesió social d’infants i joves treballant en xarxa amb els centres, les famílies, els esplais, les entitats i les associacions de Tàrrega

Ramon Simon, director general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, ha manifestat que, en aquest sentit, s'està cercant la implicació de tots els agents comunitaris del territori en favor d’un model d’ensenyament inclusiu.

Treballem per un model educatiu d’acompanyament que garanteix el futur de les persones

Tàrrega vol potenciar la formació d'infants i joves més enllà de les aules
comentaris