04.12.2021 |

Tàrrega, a punt per la votació final dels seus segons Pressupostos Participatius

Les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran votar per decidir el destí de 100.000 euros
Reunió de treball de l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Participació, Carlos Vílchez, sobre els pressupostos participatius
Reunió de treball de l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Participació, Carlos Vílchez, sobre els pressupostos participatius
Tàrrega, a punt per la votació final dels seus segons Pressupostos Participatius

Tàrrega avança en la segona edició dels seus Pressupostos Participatius i arriba a la fase de votació de les propostes finalistes.

Així, a partir del 26 de novembre i fins el 12 de desembre, la ciutadania major de 16 anys empadronada al municipi, prendrà el relleu per decidir on vol destinar la partida d'inversió de 100.000 euros del pressupost municipal.

Es podrà emetre el vot mitjançant el portal web www.decidimtarrega.cat i presencialment a través del punt telemàtic habilitat a la Biblioteca Pública Germanes Güell

Tàrrega sotmet a votació i decisió popular 10 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la ciutadania i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 10 projectes finalistes:

  1. Pavimentació amb llambordes de la rambla del Canalet, les quals substituiran l'acabat de terra actual (60.000 euros)
  2. Adaptar i equipar amb mobiliari, equips informàtics i una millor climatització l'Oficina Jove, equipament del carrer de La Solana (15.000 euros)
  3. Col·locar aparells de gimnàstica adaptats per gent gran a la Figuerosa (3.000 euros)
  4. Construcció d'un Pump Truck Park, circuit amb acabat d'asfalt i corbes peraltades, monticles i salts per anar en bicicleta, patí o monopatí a la zona esportiva (69.000 euros)
  5. Construcció d'una aula d'estudi i treball a l'Escola Municipal de Música de Tàrrega on ara hi ha un pati interior (30.000 euros)
  6. Instal·lar dos lavabos públics autorrentables, formats per mòduls prefabricats, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda en dos punts de la ciutat: un a la plaça del Carme i un al Camp dels Escolapis (97.000 euros)
  7. Construcció d’un parc d'atletisme a la zona esportiva, entre l'avinguda de la Ronda i el riu Ondara, amb mides reglamentàries per vuit carrils i paviment de sauló (100.000 euros)
  8. Construcció de dues sales per a fer treball en grup a la Biblioteca Pública Germanes Güell, a la segona planta de l'edifici municipal, amb mobiliari adequat (12.000 euros)
  9. Plantació d'arbres en els escocells buits del carrer del Canal d'Urgell (9.000 euros)
  10. Instal·lació d'una barana de protecció per a vianants a la via natural que uneix Tàrrega i el Talladell (82.000 euros)


En la primera fase dels Pressupostos Participatius, els targarins i targarines van fer arribar un total de 207 propostes al consistori. Després d’una primera validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics, les propostes que complien tots els requisits establerts al procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc del Fòrum de Priorització, en el qual en va escollir un total de 10 per passar a la votació final.

Tàrrega, a punt per la votació final dels seus segons Pressupostos Participatius
comentaris