Tàrrega es prepara per celebrar un Carnestoltes "Infernal" amb un itinerari de rua renovat i un esperit reivindicatiu

El nou recorregut comença a l'Hort del Barceloní i acaba a la Plaça Major
Cartell del Carnestoltes Infernal 2023 de Tàrrega ©Agrat
photo_camera Cartell del Carnestoltes Infernal 2023 de Tàrrega ©Agrat

El Carnaval de Tàrrega dona el tret de sortida a partir d'aquest dijous, 16 de febrer amb una temàtica que frega "el pecat" i que finalitzarà el 18 de febrer, el dia més convuls de la festivitat. 

Enguany, el propòsit dels targarins i les targarines rau en celebrar una Tàrrega Infernal amb activitats que sucumbiran el pecat més carnal i per a totes les edats. Com a novetat, la festa canvia el recorregut de la rua de comparses i recupera la Plaça Major com a punt final de la desfilada, començant a l'Hort del Barceloní i passant pel Carrer la Plana i el Pati.

L'ajuntament ha obert la fila zero, on tothom que vulgui, estigui o no inscrit, podrà desfilar a la rua de comparses

Cartell del Carnestoltes Infernal de Tàrrega 2023 ©Agrat
Cartell del Carnestoltes Infernal de Tàrrega 2023 ©Agrat

També, el plat fort és el 18 de febrer amb la rua que ja suma els més de 1.400 inscrits provinents de 67 comparses diferents, 8 de les quals seran carretes. Tanmateix, l'organització ha incorporat 8 jutges més que aniran de paisà el dia de la rua i avaluaran les carrosses de forma discreta. Un cop acabada la rua, Lo Rei Carnestoltes sucumbirà el pecat i recuperarà un dels tresors insígnia de qualsevol Majestat, el preuat i tants cops polèmic balcó de l'Ajuntament, tot fent un sermó reivindicatiu i que pretén atorgar el control i la sobirania de la Plaça Major a tota la ciutadania, per això demanarà als targarins i les targarines que portin la roba interior a la mà per reclamar un espai públic i per a tothom.

El Comerç-toltes d'enguany viurà dos dies de festa i s'engalanarà tant divendres com dissabte per celebrar l'arribada de Lo Rei Carnestoltes a la ciutat

El sopar posterior al Club Natació compta amb 600 comensals, unes places que es van esgotar en pocs dies d'ençà que es va obrir el procés de compra i que compta amb un bingo musical per amenitzar el tiberi. L'edició, però, no claudica amb les novetats, recuperant la nit de divendres a la Plaça Major, on Hidrogel Sessions i la Follia presentaran les dues noves figures del Carnestoltes, la Malfargada i el TTV, enmig d'un nou ball de màscares. Per això, l'organització reclama a la ciutadania assistir a l'activitat nocturna amb batí i màscara, al gust de cadascú. 

El Carnaval de Tàrrega enguany s'ha coorganitzat entre l'Associació Agrat, Cruma Taller i el Centre Cultural, a més de comptar amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i una cinquantena de comerços i empreses que han col·laborat en l'elaboració dels premis dels diversos concursos i sortejos. 

Comentaris