01.12.2022 |

11 DE JULIOL

Temps de descompte per a la Festa del Batre de la Fuliola

El seu format serà més divulgatiu i participatiu
Les Festes del Segar i del Batre, trobades estrella de la Fuliola.
Les Festes del Segar i del Batre, trobades estrella de la Fuliola.
Temps de descompte per a la Festa del Batre de la Fuliola

Corria l'any 1980 quan la Fuliola celebrava la primera edició de les Festes del Segar i del Batre, un cita amb la tradició pagesa del municipi, de caràcter obert, amable i popular.

Aquesta es va fer ininterrompudament fins el 2019, quan s'anuncià que seria la darrera edició per causes econòmiques. Així doncs, l'any passat no es va poder celebrar. Però per iniciativa popular, i perquè aquesta trobada és part de la identitat del municipi, torna a recuperar-se.

Les Festes del Segar i del Batre consisteixen en fer una recreació de les tasques de la sega i la batuda del blat que tenien a lloc abans de la mecanització

Així doncs, la 41a edició del certamen es replanteja amb un nou format enfocat a la formació dels mes joves. Un primer tastet d'aquest ja es va poder gaudir el passat 27 de juny, i seguirà el dia 11 de juliol amb la Festa del Batre.

Aquesta recreació serà més més divulgativa i participativa que mai. En primer lloc, es repetirà la formació en sega amb dalla del dia 27 i les persones interessades rebran la formació sobre les tasques de la batuda.

Pel públic en general, es promourà la participació per a fer les diferents tasques que es portaran entre mans els batedors. Així doncs, es pretén que el visitant deixi de ser un mer espectador passiu sobre com es desenvolupen les tasques i passi a intervenir de manera espontània per tal de que se li ensenyi alguna tasca en concret que pugui ser del seu interès.

Amb la mateixa idea divulgativa i de transmissió de sabers passats, el dia 10 de juliol a les 19.00 hores, es durà a terme un taller de cuina on s’explicaran i es farà demostració de menges típiques de les tasques de camp i que en concret solien menjar els segador i batedors de la zona

Temps de descompte per a la Festa del Batre de la Fuliola
comentaris