Torna el Mercat Medieval de Guimerà amb la vint-i-tresena edició

Els dies 12 i 13 d'agost i amb la participació d'un centenar de parades

Mercat Medieval de Guimerà 2017 3 interior
photo_camera Imatge d'arxiu del Mercat Medieval de Guimerà

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació del 23è Mercat Medieval de Guimerà, que se celebrarà els dies 12 i 13 d’agost. La roda de premsa ha comptat amb la participació de la directora de l’IEI, Montserrat Macià; i l’alcalde de Guimerà, Salvador Balcells.

El projecte del mercat manté la idea amb la qual va néixer: donar a conèixer i proposar la revitalització de Guimerà, tenint en compte que, per la seva tipologia medieval, ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). També ha servit per a la restauració d'habitatges i del centre històric.

L’espectacle teatral principal portarà per títol 'Les últimes foscors' i compta amb nombrosos voluntaris de la localitat

Al llarg del cap de setmana s’escenificaran diferents episodis de la història de Guimerà, des dels seus orígens, les seves llegendes i la seva mitologia. El Mercat Medieval de Guimerà, que compta amb la col·laboració de l’IEI, acollirà un centenar de parades, entre les quals hi haurà demostracions d’oficis i elaboració d’aliments artesans. Mercat Medieval de Guimerà 2017 1 texte

També s’han programat cercaviles, esquetxos de la vida quotidiana medieval, espectacles itinerants, tallers de malabars, entre d’altres, amb la companyia La Cremallera com a responsable d’amenitzar les jornades.

També es podrà visitar l'exposició 'Marbling and Paste Art', promoguda per l’Associació Guimerà.info

D’altra banda, l’espectacle teatral principal portarà per títol Les últimes foscors, està escrita pel convilatà Roger Rosich i compta amb les aportacions teatrals de Wigmar Teatre i la participació de nombrosos voluntaris de la localitat.

Durant les jornades de fira també es podrà visitar l’exposició Marbling and Paste Art, al museu La Cort del Batlle, a la plaça Major, i promoguda per l’Associació Guimerà.info.  

Comentaris