01.12.2022 |
Territoris.cat

Tornabous elabora un projecte cultural que desplegarà fins a l'any 2023

El poblat ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous
El poblat ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous
Tornabous elabora un projecte cultural que desplegarà fins a l'any 2023

Amb la voluntat de divulgar els atractius culturals, paisatgístics i patrimonials, l'Ajuntament de Tornabous ha desenvolupat un ambiciós projecte que desplegarà fins a l'any 2023. El consistori considera que l'obertura del jaciment ibèrica del Molí d'Espígol, gràcies a la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha de permetre dinamitzar l'atractiu turístic del municipi de l'Urgell.

Restes arqueològiques del Molí d'Espígol a TornabousLa ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, considerada un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya, ja obre el darrer dissabte de cada mes, mostrar-lo de manera gratuïta, de 10 a 14 hores, i a les 12 del migdia, amb una visita guiada també gratuïta, una iniciativa que va arrencar aquest dissabte 30 de novembre.

Molí Espígol visites 2019rL'actuació continuarà a l'Ajuntament de Tornabous a partir del pròxim gener amb l'inici del procés selectiu per cobrir una nova plaça de dinamitzadora cultural i turística, que permetrà afrontar als nous reptes per a la difusió dels valors monumentals, històrics i naturals del municipi i augmentar la visibilitat dels seus productors locals i els serveis que s'hi ofereixen.

L'alcalde de Tornabous, David Vilaró, ha explicat que el consistori estudia la possibilitat de donar nous usos a l'espai polivalent, la zona de bar i botiga del centre d'interpretació Lluís Companys del Tarròs. És per això, que a partir de l'1 de desembre, l'espai romandrà tancat per encarar aquesta nova etapa de l'equipament. Així i tot, es podran concertar visites, enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected]

Tornabous elabora un projecte cultural que desplegarà fins a l'any 2023
comentaris