01.07.2022 |
Territoris.cat

El tradicional Concert de Reis de Tàrrega omple de públic el Teatre Ateneu

La Simfonia Núm. 9 de Beethoven, protagonista del repertori junt amb cèlebres àries d'òpera i marxes

Concert de Reis 2016 a Tàrrega (2) interior
Imatge de l'actuació de l'Orquestra Simfònica Ensemble Euroquartet Barcelona
El tradicional Concert de Reis de Tàrrega omple de públic el Teatre Ateneu

Tàrrega va congregar mig miler d'espectadors diumenge passat al Teatre Ateneu amb motiu del tradicional Concert de Reis. Dirigit com de costum pel músic targarí Àngel Sans, el concert va tenir com a eix central la Simfonia núm. 9 en re menor op. 125 de Ludwig van Beethoven.

L'Orquestra Simfònica Ensemble Euroquartet Barcelona, integrada per una quarantena d'instrumentistes, va interpretar la monumental peça que ha esdevingut símbol de germanor i himne de la Unió Europea. Al seu costat, la Polifònica de l'Urgell i la Coral Càrmina es van encarregar de la part vocal aplegant una seixantena de cantaires dalt l'escenari.

L'actuació va comptar amb una quarantena d'instrumentistes i una seixantena de cantaires

No va faltar el cèlebre moviment Oda a l'alegria inspirat en els versos de Schiller. El repertori es va completar amb composicions de Händel, Rossini i Donizetti a més de la coneguda Marxa Radetzky de Johann Strauss, associada per la cultura popular als concerts d'any nou. La cita va comptar amb interpretacions solistes de Soledad Cardoso (soprano), Assumpta Cumí (mezzo), Josep Benet (tenor) i Xavier Mendoza (baríton), amb càlids aplaudiments per part del públic.

El Concert de Reis, que tanca el cicle cultural nadalenc a Tàrrega, compta amb el suport de la Regidoria de Cultura.

El tradicional Concert de Reis de Tàrrega omple de públic el Teatre Ateneu
comentaris