Fins al 5 de juny

El vessant ninotaire de Lluís Trepat omple les parets de la Salà Marsà de Tàrrega

L'exposició 'Lluís Trepat, ninotaire' presenta una cinquantena de dibuixos inèdits de l'autor

L'exposició 'Lluís Trepat, ninotaire'
photo_camera Inauguració de l'exposició 'Lluís Trepat, ninotaire'

Fins al 5 de juny, la Sala Marsà de exhibeix una sèrie inèdita de dibuixos de Lluís Trepat, que descobreix al públic general la faceta de l'autor com a ninotaire.

Es tracta d'una cinquantena d'obres realitzades amb tinta xinesa i aquarel·la, fruit dels seus viatges a Egipte, Nova York o el Marroc

La particularitat d'aquestes peces rau en el fet que aquestes no va ser fetes in situ sinó posteriorment a casa, gràcies a la seva memòria i retentiva visual. En molts d'aquests dibuixos figuren autoretrats i frases a peu de pàgina, manuscrites en format d'auca.

D'aquesta forma, i més enllà del seu reconeixement com a pintor i gravador, Lluís Trepat es reivindica com un ninotaire d'arrels catalanes que viatja pel món amb esperit crític.

"Les obres són com unes vivències de viatges en clau còmica i esbojarrada en el més pur estil expressionista, amb exageració del moviment dels cossos humans i una certa deformació crítica de l'existència humana", explica Marta Trepat, filla de l'artista.

Els dibuixos mai havien estat exposats al públic i van ser realitzats a finals dels anys 80

Exponent destacat de l'art abstracte durant els anys 50 del segle XX, Lluís Trepat també ha excel·lit per l'estil figuratiu. En aquest sentit, ara fa dos anys, el Museu Tàrrega Urgell va exhibir una col·lecció inèdia de dibuixos a la cera realitzats durant les seves estades al Talladell. 

comentaris