Imprimir

Declaren la Plaça del Mercadal d'Agramunt com a bé cultural d'interès nacional

territoris.cat | 28 de d’octubre de 2015

La plaça té una imatge urbanística i arquitectònica de gran interès
La plaça té una imatge urbanística i arquitectònica de gran interès

El conjunt urbà conserva la configuració original i integral de l’urbanisme i l’arquitectura de les places neoclàssiques del segle XIX a Catalunya

El Govern de la Generalitat ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de conjunt històric, la Plaça del Mercadal d'Agramunt i les Cases Cerdà, a Barcelona, alhora que ha aprovat delimitar l’entorn de protecció del castell de Montsoriu, a Sant Feliu de Buixalleu i a Arbúcies (Selva).

La Plaça del Mercadal d’Agramunt és un conjunt urbà que, per les seves característiques morfològiques, urbanístiques, arquitectòniques i constructives, conserva la configuració original i integral de l’urbanisme i l’arquitectura de les places neoclàssiques del segle XIX a Catalunya i destaca per l’harmonia i la continuïtat de la traça de la seva planta i la configuració tipològica i morfològica dels seus edificis. 

La situació de la Plaça del Mercadal és una fita que configura una imatge urbanística i arquitectònica de gran interès dins el marc urbà que li dóna suport. Al mateix temps, la relació entre aquest conjunt i l'espai físic on és situat ha establert un diàleg ambiental que al llarg del temps ha donat una gran entitat urbanística, històrica, arquitectònica, emblemàtica i cultural a la població d’Agramunt, que ha ultrapassat l’àmbit local i comarcal fins a arribar a expressar aquests valors en l'àmbit nacional.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/urgell/govern-declara-placa-mercadal-d-agramunt-com-be-cultural-d-interes-nacional/20151028192453019789.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]