Imprimir

La Memòria Democràtica lleidatana omple el Mercat del Pla

Territoris.cat | 21 de de setembre de 2020

L’historiador Jaume Barrull condueix al públic per un recorregut virtual a través de les seus del Tribunal Popular de Lleida (1936-1937)

L’Itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica dedicat al Tribunal Popular de Lleida (1936-1937) ha omplert aquest dissabte passat l’aforament del Mercat del Pla, espai escollit per poder dur a terme el recorregut virtual amb l’historiador Jaume Barrull, i les actuacions que van haver de suspendre’s el passat 17 de juliol a causa del confinament de la ciutat.

Durant l’acte, el grup Guerrilla Folk ha ofert una mostra de cançons, himnes i sons de revolta, repertori que ha donat pas a la intervenció de l’historiador Jaume Barrull, que ha anat explicant els tres espais on va tenir la seva seu el Tribunal Popular: El Palau de la Diputació, la Paeria i un edifici de la Rambla d’Aragó. Un recorregut guiat de forma virtual a través de les fotografies de Ramon Rius, que es projectaven sobre una pantalla.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació de la companya Inútil Mots que ha ofert l’espectacle ‘36+1’, una teatralització de poemes de Ricard Creus, a càrrec de l’actriu Maria Pla. Aquesta obra és una visió íntima dels fets que es van produir al nostre país a partir del 18 de juliol de 1936. Parla de la guerra, de la postguerra i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/lleida/memoria-democratica-lleidatana-omple-mercat-pla/20200921083933067660.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]