Imprimir

Més d'un miler d'inscrits en la Fira de Ciència al Carrer

territoris.cat | 28 de de maig de 2018

La Fira de Ciència al Carrer en l'IEI
La Fira de Ciència al Carrer en l'IEI

CiènciaAlCarrer1La Fira de Ciència al Carrer va reunir aquest dissabte més d'un miler d'estudiants de 41 centres educatius, 21 divulgadors de ciència i 23 entitats i empreses. Una iniciativa impulsada des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, que depèn del Departament d'Ensenyament, i amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

Una activitat col·lectiva que involucra centres educatius de nivells no universitaris, algunes universitats i altres institucions de referència, en experiències educatives al voltant de la ciència i en la divulgació científica a la població jove i a persones de totes les edats

CiènciaAlCarrer3La jornada es va dur a terme en diferents punts de centre històric de Lleida, com ara els voltants de l'edifici gòtic de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el carrer Major, el carrer Vila de Foix, Blondel i el Pati de les Comèdies. A més dels experiments de tota mena, també s'ha plantejat una gimcana científica per la fira consistent en un recorregut per diferents parades responent diferents qüestions.

Al marge d'aquesta activitat, el programa de Ciència al Carrer incloïa, durant el matí, a l'Aula Magna de l'IEI, la presentació del Pla Steam.cat, un pla d'impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques per promoure un augment en l'interès per aquests estudis i les vocacions tecnològiques entre els joves, especialment entre les noies. També el matí, al CaixaForum Lleida, s'ha ofert Petit Univers, un concert pedagògic sobre la història de l'univers, i també hi ha hagut una visita guiada al Dipòsit del Pla de l'Aigua.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segria/mes-dun-miler-dinscrits-fira-ciencia-carrer-organitza-centre-recursos-pedagogics-segria-amb-suport-liei/20180528101601048810.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]