Imprimir

Els veïns i veïnes de Raimat compren 70 plaques solars per a l'autoconsum

Territoris.cat | 24 de d’agost de 2020

Aquestes instal·lacions poden produir anualment 40 MW, quelcom permetrà la reducció de 16 tones de CO2 anuals

Raimat s’ha convertit en la comunitat de Lleida amb major densitat de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum per habitant, després de la compra col·lectiva que els veïns i veïnes de l’Entitat Municipal Descentralitzada han realitzat al llarg de l'estiu.

La iniciativa ha donat un impuls important a l’autogeneració d’electricitat verda en aquesta localitat

L’Agència de l’Energia de la Paeria ha assessorat els veïns i veïnes de Raimat pel que fa als beneficis econòmics i ambientals de l’autoconsum fotovoltaic i la seva compra col·lectiva i, també, sobre els incentius fiscals disponibles, i ha realitzat un treball d’assessorament en tot el procés de tria de la millor proposta entre les ofertes tècniques i econòmiques que les diferents instal·ladores han presentat.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Raimat ha estat l’encarregat d’organitzar i executar la compra col·lectiva, coordinar els treballs amb l’empresa guanyadora i ha propiciat la interacció continuada amb els veïns i veïnes.

L’empresa escollida ha estat Becquel, enginyeria de proximitat, especialitzada en instal·lacions fotovoltaiques, qui en aquests moments està treballant per facilitar el finançament de les instal·lacions als veïns i veïnes que tinguin dificultats per pagar la instal·lació. 

Amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum, els veïns de Raïmat començaran a estalviar en la seva factura elèctrica des del primer mes, un fet que, que sumat a la baixada de preus de les plaques i els atractius incentius fiscals, implica una amortització a tres i quatre anys.

Tanmateix, a banda l’estalvi econòmic, amb aquesta instal·lació es contribueix a reduir emissions de CO2, principal responsable del canvi climàtic, disminuir la dependència del petroli i democratitzar l’energia -sempre que vagi acompanyat d’un consum eficient de l’electricitat.

Els veïns i veïnes de Raïmat han instal·lat 70 plaques solars en 18 habitatges, amb una producció anual aproximada de 40 MW, un fet que permetrà la reducció de 16 tones de CO2 anuals

Donat que cada cop hi ha més veïns i veïnes interessades, s’estudiarà l’organització d’una segona ronda.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segria/raimat-compra/20200824090828067058.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]