Imprimir

L'Ajuntament de Tàrrega incrementa la presència de desfibril·ladors en espais públics

territoris.cat | 02 de de març de 2018

Alumnes de centres educatius de Tàrrega en una formació sobre l'ús dels desfibril·ladors
Alumnes de centres educatius de Tàrrega en una formació sobre l'ús dels desfibril·ladors

L’Ajuntament de Tàrrega ha engegat aquest 2018 un nou pla per actualitzar la xarxa de desfibril·ladors arreu del municipi. La iniciativa vol potenciar la capital de l’Urgell com a ciutat càrdioprotegida i donar així una atenció més immediata davant casos d’aturades cardíaques en espais públics. Segons Jaume Folguera, regidor de Promoció de la Salut, la principal actuació d’aquest pla serà traslladar a l’exterior els desfibril·ladors que es troben dins d’edificis municipals.

Els aparells s’instal·laran en tòtems senyalitzats al carrer i connectats als serveis d’emergències, posant-los a l’abast de tothom les 24 hores del dia.

Tàrrega disposa de desfibril·ladors a l’Ajuntament, l’Espai MerCAT, el Teatre Ateneu i el Parc Esportiu, a més d’un aparell mòbil als vehicles de la Policia Local. Al mateix temps, s’invertirà en l’adquisició de nous desfibril·ladors per cobrir altres àrees de la ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega dissenyarà un pla de comunicació per informar a la ciutadania sobre la ubicació d’aquests desfibril·ladors i d’altres que puguin existir en entitats o empreses de la ciutat. Paral·lelament es duran a terme cursos de formació gratuïts sobre el funcionament dels desfibril·ladors "perquè la gent perdi la por a utilitzar el desfibril·lador en cas d'emergència", explica Folguera. L'edil també ha afegit que el pressupost de l’any 2018 inclourà una partida per a implementar aquest nou pla d'espais càrdioprotegits.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/urgell/tarrega-millora-xarxa-desfibril%E2%80%A2ladors-i-potencia-formacio-seu-us/20180302172156046719.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]