Opinió

14 de juny, Dia Mundial dels i les Donants de Sang

Aquestes paraules van adreçades a les moltes persones que dediquen part del seu temps a ajudar als altres.

La generositat d’un gest que surt del cor és el motor que hauria de fer vibrar la societat actual, però malauradament no és sempre així.

Qui dia a dia col·labora amb entitats, institucions, plataformes, gent anònima i implicada socialment, segurament s’ha adonat de que vivim en una època que -més que mai- necessita humanitzar-se i fer-nos sentir més estimats i mimats (fent-se palès que som part imprescindible d’aquest engranatge).

I a la inversa, també hem de fer partícips a totes les persones que, per uns o altres motius, encara no han estat capaces d’invertir el seu temps vital en millorar un xic el món.

De la mateixa manera que en una campanya de donació de sang, quan observem que algú ens diu que s’ha oblidat d’anar a donar... o bé que té l’agenda molt plena... sempre hi ha mil excuses per deixar de banda les nostres obligacions cíviques i morals, fent minvar una societat potencialment millor i més solidària.

Educar-nos i educar als altres és una de les millors maneres d’assimilar els valors de la generositat i el compromís de l’altruisme, però perquè això esdevingui una realitat hem d’intentar aportar-hi la passió i l’entrega que duem totes i tots al nostre interior. Ningú se’n salva!

Avui sabem que podem donar sang, perquè tenim bona salut, però demà... qui sap? I si som nosaltres qui necessitarem algun component sanguini per poder viure?

Som uns privilegiats/des, per moltíssims motius, però sobretot per un de molt fàcil d’observar. Estem rodejats de bona gent, amb infinitat d’anhels i moltes ganes d’ajudar i sentir-se útils -també socialment parlant- (i això, les institucions, les empreses, les entitats, també ho hem de posar en valor). Només cal que obrim les portes a l’associacionisme, al voluntariat, a la participació i a la col·laboració, perquè un bon nombre de persones pugui sentir que la seva aportació és única i especial.

Fem-ho possible i donem quelcom més del que pensem que rebrem!

Ajudant és com mostrem als i les altres el vertader sentit de la vida: compartir.

T’animes a compartir la teva sang? Pensa que donant-la, compartint-la, regales una part del que ets... un bri d’esperança!

Comentaris