Opinió

Després de la moció en contra de Torre Salses

La moció al ple presentada per l'Associació Projecte Lleida per parar el model comercial de Torre Salses va ser un èxit absolut i ens anima a tots a seguir amb més força l'objectiu fixat que consisteix en defensar a comerciants, hostalers i veïns de Lleida

Tots ells van omplir la sala de plens amb gran expectació, malgrat que es va celebrar en un moment en què les botigues són obertes i, tot i això, algun dels assistents va tancar el seu negoci per ser-hi. Ho vam omplir!!! Un cas mai vist, la majoria de persones que estaven a la sala de plens eren coneguts empresaris, comerciants, propietaris i veïns de Lleida, que temen l'impacte d'aquest desastre que han planejat. Aquest moment de suport ciutadà, ens dona total legitimitat per defensar els criteris de comerç que vol Lleida i que vol i pot conviure sense degradar cap zona dins de la ciutat. En aquesta carta voldríem sobretot donar les gràcies a totes aquelles persones que van expressar el seu desacord de manera civilitzada emprant els estris legítims que els dona la Llei.

Tots els grups van quedar retratats donant el seu suport al comerç local o situant-se d'esquena a ell, però el que va quedar clar va ser el rebuig de la representació popular al projecte de Torre Salses. També va quedar clar que els socialistes no fan ni un pas enrere, tot al contrari. El passat 25 de febrer vam guanyar i vam instar la retirada del projecte de la construcció del centre comercial, ja que es va dir que hi anirien botigues de gran format que no replicaven les marques ja existents al carrer i sembla que la realitat és una altra i és podria donar que Torre Salses estigués format en gran part per botigues que ja están operant al centre de Lleida. La moció va ser aprovada pel ple amb 14 vots a favor (ERC, Junts i el Comú), 3 abstencions (PP més un independent) i 10 en contra (PSC, C's més 2 excisions de C's).

Al Portaveu del PSC, li va tocar fer el paper de dolent, així que el Sr. Sellés va arribar a l'extrem d'acusar els defensors de la moció d'especuladors. En la rèplica no se li va ocultar la sorpresa que un sindicalista com ell acusés els legítims representants dels comerciants i petits propietaris de Lleida d'especuladors i presentés als promotors de Torre Salses, que són 2 societats de fons immobiliaris procedents de França i d'un paradís fiscal com Luxemburg, poc menys com de benefactors de la humanitat. Hauria d'haver repassat nom per nom de les persones que formen part de l’Associació Projecte Lleida. Veïns, comerciants, propietaris. Tots a una per protegir la ciutat i no repetir els desastres que es veuen a altres indrets per l´impacte de Centres comercials.

Al requeriment de l'Associació Projecte Lleida, el Sr. Larrosa no va aclarir perquè va tenir tantes presses en aprovar un projecte tan important per a Lleida, quan ja estava en funcions i sabia que la coalició guanyadora havia defensat en la campanya electoral l'interès contrari al projecte de Torre Salses. El Sr. Larrosa es va reafirmar en el que va dir en el seu moment: "Torre Salses, o serà un parc de mitjanes superfícies o no serà".

Des de l'Associació Projecte Lleida se li va significar que, amb la sol·licitud de Llicència, la promotora havia deixat clar que un 64'8 % de locals serien petits comerços, la qual cosa contradiu el projecte inicial i deixa molt clar que en absolut seria un parc de mitjanes superfícies i pretén ser un projecte en directa confrontació i incompatible amb el comerç local. Per tot això, se li va demanar al Sr. Larrosa que, a partir d'aquest moment, obrés en conseqüència i retirés el suport al projecte de Torre Salses.

Ara que sembla que la pandèmia s'està atenuant seria un bon moment per tal que comerciants, propietaris, hostalers i les administracions, comencem a treballar junts, per potenciar i promocionar el comerç de Lleida, en benefici dels petits empresaris i de la vida de la ciutat. Tenim les mans obertes a tots els organismes, veïns, comerciants, associacions de barris de Lleida, també a les associacions i entitats que haurien d'haver estat el dia de la moció defensant el comerç local i no van estar, a les poblacions veïnes de les Terres Lleidatanes, també afectats per aquest macro-projecte. Arribarem i caminarem junts fins allà on calgui perque Lleida no sigui una més de les ciutats destrossades per la implantació de superfícies comercials que només beneficien a grans lobbies especulatius.

Miguel Borraz
Vicepresident Associació Projecte Lleida

Comentaris