Opinió

Per una societat on tothom se senti com vulgui i estimi com vulgui… Respecte a la identitat sexual i de gènere!

Malgrat que en els darrers anys s’ha avançat molt en la normalització i assumpció de la realitat LGTBI per la societat, encara estem lluny d’assegurar els drets fonamentals de les persones i d’eradicar definitivament la LGTBIfòbia

El 28 de juny es commemora la revolta d’Stonewall, on la població LGTBI va sortir al carrer de manera pacífica per visualitzar-se, demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquesta data per celebrar el dia de l’Orgull LGTBI+,  per commemorar, reivindicar I reconèixer, a nivell internacional, tant la diversitat en l’orientació afectiva sexual com en la identitat de gènere. Son més de 50 anys de lluita reivindicant drets i llibertats.

Malgrat que en els darrers anys s’ha avançat molt en la normalització i assumpció de la realitat LGTBI per la societat, encara estem lluny d’assegurar els drets fonamentals de les persones i d’eradicar definitivament la LGTBIfòbia. Malauradament, a la nostra societat encara vivim situacions discriminatòries cada dia. Paral·lelament, cal denunciar el retrocés que s’està produint en alguns indrets del món pel que fa al reconeixement de les llibertats i els drets fonamentals del col·lectiu LGTBI. La criminalització i la persecució per motius d’orientació sexual i/o identitat de gènere és una problemàtica vigent a nivell global, agreujada per l’auge dels discursos d'odi, obertament homòfobs i transfòbics per part de l'extrema dreta que ha arribat a les institucions, però també per les actituds reaccionàries i excloents des de partits i entorns presumptament progressistes i feministes.

Cal seguir sumant esforços per posar fi a la discriminació i la vulneració de drets que pateix el col·lectiu LGTBI. És una prioritat que cal treballar coordinadament entre les diferents administracions. També cal introduir la perspectiva LGTBI des de tots els àmbits: a la família, a l’escola, a la universitat, a la feina... només així aconseguirem la màxima sensibilització i conscienciació per acceptar les diferències i la diversitat de les persones.

A Catalunya seguim sent pioneres i avançant cap a la igualtat social. El passat 15 de juny el Govern de la Generalitat va assumir la petició d’una llei trans estatal en el seu manifest de l’Orgull LGTBI. També assumeix el compromís d’una reivindicació demandada per les entitats del Consell Nacional LGTBI, com la de superar les dificultats que es troben les persones trans en el Registre Civil per al canvi de nom o les famílies monoparentals per al registre de fills i filles. Cal continuar treballant en aquesta línia, per construir un país de drets, on es garanteixi la dignitat de totes les persones i on la diversitat sigui un dels pilars fonamentals. Perquè lluitem per una República Catalana en la qual cap persona hagi de patir discriminacions i pugui desenvolupar-se en llibertat en totes les etapes de la seva vida.

Cal seguir lluitant per una democràcia inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones, contra qualsevol forma de discriminació que atempti contra els nostres drets i les nostres llibertats. On tothom pugui ser qui vulgui ser i on tothom pugui estimar a qui vulgui i com vulgui amb orgull i respecte sense cap mostra d’odi i d’intolerància.

Posem fi a la discriminació i la vulneració dels drets. Personalment, vull viure en un món on els meus fills puguin desenvolupar-se plenament i lliurement, sigui quina sigui la seva orientació sexual, religiosa, política, etc. Un món on puguin ser qui realment volen ser. On puguin defensar les seves idees i allò que desitgen en plena llibertat.

Reivindiquem-nos, reivindiquem-los! 

Comentaris