Opinió

Un mes i escaig després

Fa poc més d'un mes que es va constituir la nova corporació municipal de Mollerussa fruit dels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, uns resultats que han deixat un consistori molt més fraccionat amb sis formacions polítiques i sense un vencedor clar.

Bé! Aquesta última afirmació no és ben bé certa, l'abstenció va ser la gran guanyadora de les eleccions municipals a Mollerussa amb un 45,11%, una dada molt preocupant per Esquerra Republicana de Catalunya a la nostra ciutat, ja que el conjunt de formacions polítiques no van ser capaces de motivar, d'implicar i tampoc d'entusiasmar els nostres veïns i veïnes a l'hora de manifestar la seva voluntat de vot.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mollerussa, vam entendre que els resultats electorals demanaven un canvi de lideratge a l'Ajuntament de Mollerussa. Així, doncs, després de les eleccions, vam intensificar les trobades, les trucades, els missatges amb les diferents formacions de la contesa electoral fins al mateix matí del ple de constitució, per intentar construir una alternativa de govern. Tanmateix, no es van generar les confiances ni els projectes compartits entre les diferents forces que volíem i volem un canvi per tal que Mollerussa avanci.

Així mateix, se'ns va presentar l'oportunitat, però també la disjuntiva, d'entrar al govern municipal. Doncs, bé, per coherència amb la nostra campanya electoral, per compromís amb el treball fet pels regidors i regidores d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mollerussa i, després de veure com fluïen les propostes amb Mollerussa Primer, vàrem considerar que el més coherent era quedar-nos a l'oposició per fer un treball de control del govern en minoria de Mollerussa Primer i del PSC.

De fet, aquest compromís va començar a ser visible en el ple del cartipàs, en el qual el nostre Grup Municipal va ser l'únic que va fer propostes concretes per millorar la participació i la feina de tots els grups municipals, com ara l'ampliació de precs i preguntes als plens extraordinaris, fer comissions informatives de les diferents àrees regidories, tenir més accés als expedients administratius, entre altres, és a dir, tenir una participació més activa i poder disposar de més informació per acomplir la nostra tasca de control al govern amb minoria.

Des del Grup de Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, continuarem fent propostes constructives, treballant per la ciutat de Mollerussa amb rigorositat, i amb la voluntat de liderar l'oposició amb experiència, treball, compromís i total dedicació.

Engelbert Montalà, Letícia Carné i J. Manel Solé. 

Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya Mollerussa.

Comentaris