Opinió

Volem seguir sent emprenedores i de poble

Són dates en què més que mai es reivindiquen els nostres drets com a dones. N’hi ha un que no és ni el més mediàtic ni el que pot generar més controvèrsies, però si que és fonamental per tal transformar aquesta societat: el dret de les dones a emprendre.
Banner "Maestra con clase"
photo_camera Banner "Maestra con clase"

En primer lloc, em presento. Soc la Mònica Tribó, visc al Palau d’Anglesola i soc mare, mestra de primària i emprenedora. Explico totes aquestes dades perquè per emprendre sent dona i vivint en un poble, és fàcil d’imaginar que pot acabar sent una cursa d’obstacles.

L’afany d’emprendre es pot dir que em ve de família: la meva padrina estava al negoci familiar vinculat a la pagesia, la meva iaia tenia una botiga al seu poble i la meva mare va muntar la seva perruqueria amb 18 anys.

En el meu cas, soc docent i fa sis anys vaig engegar un projecte anomenat “Maestra con clase” en que creo productes específics per a mestres, com ara: agendes, llibretes, lanyards i altres complements necessaris per al nostre dia a dia. Els venc a través de la meva web i en faig la promoció per Instagram. Aquest projecte va engegar-se després de la mort de la meva mare i m’ha ajudat a transitar-ne el dol. He volgut oferir una part solidària on un percentatge de cada compra es donarà a l'Institut Oncològic de la Vall d’Hebron, al grup Melanoma, per a la Investigació Contra el Càncer.

Ara fa unes setmanes, vaig participar al Projecte Dones Transformadores fent un acte al Palau d’Anglesola, al meu poble. Dones emprenedores vam explicar els nostres projectes i vam compartir sinergies i experiències. Una de les coses en comú que vàrem poder compartir és que emprendre sent dones i de poble és molt més difícil.

La dona al món rural ha de ser visible.

Mònica Tribó

 

La societat no es transforma ni per casualitat ni perquè si, i és feina de les administracions públiques també, fer actes com aquests per incentivar l’emprenedoria de les dones, sobretot en entorns com el de les comarques de Lleida, on cada vegada es pateix més el fenomen de la despoblació, per tant aquest projecte s’ha de posar en valor, per donar-nos veu i poder per seguir creient en nosaltres i els nostres projectes.

Ara és un bon moment per reivindicar que volem seguir sent emprenedores i de poble.

Perquè allò que vulguem fer, no es quedi només en una idea, perquè aquelles idees que tenim, puguin veure la llum, perquè els projectes que engeguem, puguin continuar creixent i avançant.

Seguim!

Mònica Tribó Mare, mestra i Maestra con clase

Comentaris