Opinió

Tot allò que perdura en la memòria d’un poble, esdevé POBLE

"Ser Armat de la Sang és un honor que compartim i ens esforcem a mantenir, durant l'any, una relació com a grup humà"
Foto: Paeria de Lleida
photo_camera Els Armats de la Sang acompanyen el Pas de la Soledat (edició 2023 de la processó de Divendres Sant) - Foto: Paeria de Lleida

Això passa amb els armats que, mantinguts en el temps, formen part del paisatge de la nostra ciutat i d'altres indrets de Catalunya, on aquesta tradició s'ha mantingut. 
Els Armats de la Sang, vinculats a la Congregació de la Puríssima Sang des del 1753, encapçalen la processó del Sant Enterrament cada Divendres Sant. La Congregació de la Puríssima Sang té la propietat de l'Església de Sant Antoni, que a Lleida coneixen com Església de la Sang, on se celebra la Festa de Sant Antoni Abat, patró dels pagesos i dels animals, per la cura que el Sant els va dedicar en vida.

Els Armats de la Sang, constituïts en Associació, des de fa una colla d'anys, som tots congregants i donem suport a la nostra Congregació.

Tots plegats contribuïm a mantenir aquesta tradició de la qual ens sentim orgullosos. Ser Armat de la Sang és un honor que compartim i ens esforcem a mantenir, durant l'any, una relació com a grup humà

Crec, que hi ha tradicions que es mantenen i fins i tot augmenten dins de la nostra societat. Però no se m'escapa que les tradicions amb una base religiosa ho tenen més difícil. La nostra societat viu l'espiritualitat de forma diversa i diferent de com es vivia en els actes com les processons de Setmana Santa que eren seguides de forma multitudinària. Hauríem de reflexionar al respecte, i trobar la manera de salvar la tradició dels armats que tan orgullosos ens fa sentir.

Comentaris