Opinió

I els treballadors i treballadores de l'escola concertades què, Sr. Cambray?

Per si encara no se n’ha assabentat, els dies 15 i 16 de març, a la concertada hi va haver una vaga que va coincidir amb els companys de l’escola pública

Des d’UGT Educació Concertada de les Terres de Lleida volem denunciar, una vegada més, el menyspreu i la falta de reconeixement del Sr. González- Cambray, conseller d’Educació, envers les treballadores i treballadors de l’escola concertada.

Per si encara no se n’ha assabentat, els dies 15 i 16 de març, a la concertada hi va haver una vaga que va coincidir amb els companys de l’escola pública. Moltes de les reivindicacions són comunes, però n’hi ha d’altres, que ho són únicament de l’escola concertada. Per cert, una convocatòria unitària dels tres sindicats majoritaris del nostre sector.

Des d’UGT Educació Concertada estem perplexos i molt sorpresos quan vostè o algun alt càrrec del seu Departament, surt als mitjans de comunicació i denuncia que han convocat fins a sis vegades el comitè de vaga i que aquest no s’ha presentat. Doncs li fem saber que a nosaltres, els representants legals dels treballadors i els sindicats representatius de la concertada, NO ens ha convocat ni una sola vegada per negociar. Una vegada més, podem constatar que vostè i el seu Departament ens ignoren. I falten a la veritat quan fan aquest tipus d’afirmacions als mitjans de comunicació. Des d’UGT Concertada li recordem que la Llei d’Educació de Catalunya, aprovada i publicada al DOGC el 10-7-09, per cert, aprovada també amb els vots del seu partit, ERC, deixa clar que el Servei d’Educació de Catalunya està format per la xarxa d’escoles públiques i les escoles privades concertades. D’aquí que per més que ens vulgui ignorar, per llei, no ho pot fer.

UGT és un sindicat que aposta per la negociació, i defuig sempre que pot de la confrontació. Però si vostè, no ens convoca per negociar, com ens podem sentir les treballadores i treballadors de la concertada? Doncs sí, decebuts, menyspreats i emprenyats.

Nosaltres, la UGT Educació Concertada de les Terres de Lleida no defallirem en reivindicar el que creiem que és just. I és per això, que li volem recordar algunes de les nostres reivindicacions que hem defensat aquests dos dies de vaga:

1. Un nou acord de plantilles, tal com estava previst a la LEC. Fa més de 13 anys que es va publicar, i encara no s’ha aplicat. Estem esperant l’homologació horària de tots els treballadors del Servei d’Educació de Catalunya. En alguns nivells, com secundària, els treballadors de la concertada fan un 33% més d’hores lectives pel mateix sou.

2. Cap tancament de grups a la concertada, en centres ordinaris o d’educació especial per evitar acomiadaments de treballadors.

3. El retorn i el reconeixement del primer estadi als 6 anys (amb les retallades se’ns va imposar als 9 anys).

4. La incorporació del personal d’administració i serveis (PAS) al pagament delegat.

N’hi ha d’altres, que vostè mateix pot llegir, en el document que vam donar entrada als Serveis Territorials de Lleida el 16-3-22 amb registre 0206/969/2022. Esperem i desitgem que li fessin arribar els seus responsables.

Davant d’aquesta situació li reclamem que convoqui els sindicats representatius de l’escola concertada per poder tractar tots aquests temes que afecten, i molt,  les condicions laborals dels treballadors i les treballadores. Tot i que ens ignora, ha de saber que som un col·lectiu que escolaritza aproximadament el 40% de l’alumnat de Catalunya.

Comentaris