Opinió

El millor d’Almacelles encara està per arribar

En aquesta nova etapa que tot just ara iniciem, des del grup municipal d’Units per Almacelles també volem refermar, més que mai, el nostre compromís insubornable a l’hora de seguir posant sempre, sempre i sempre, els interessos i la defensa del nostre poble

Almacelles és un dels pobles afortunats que, en les darreres dues dècades, més ha augmentat la qualitat de vida, el benestar i les oportunitats de futur, per als que tenim la sort d’haver-hi nascut o d’haver-hi pogut venir a viure. Tot aquest progrés social i econòmic ha estat un èxit col·lectiu de totes les almacellenques i els almacellencs, fruit d’una elevada cohesió social i del gran compromís de servei públic del qual gaudim a la vila. Amb tot, és de justícia reconèixer i agrair públicament el lideratge polític de l’alcalde Josep Ibarz, per haver contribuït de manera inestimable a fer possible aquesta gran transformació, igual que cal deixar palesa la injusta sentència que ha obligat el seu cessament. 

En aquesta nova etapa que tot just ara iniciem, des del grup municipal d’Units per Almacelles també volem refermar, més que mai, el nostre compromís insubornable a l’hora de seguir posant sempre, sempre i sempre, els interessos i la defensa del nostre poble per davant de tot, i de qualsevol personalisme. Per això, tenim clar que la prioritat dels responsables municipals ha de ser sempre Almacelles, el benestar de la seva gent, la seva qualitat de vida, el progrés social i econòmic del municipi i les oportunitats de futur per a tothom. 

En aquest sentit, vull transmetre l’honor que representa que les companyes i companys d’Units per  Almacelles, m’hagin escollit alcaldessa d’aquest municipi que estimem totes i tots, amb l’abstenció del grup En Comú Almacelles, que també agraeixo pel vot de confiança que suposa. Ara, ens caldrà treballar de valent per a poder continuar situant el nostre poble al lloc que per potencial, per trajectòria, però sobretot per la voluntat de ser ens correspon, alhora que impulsem les solucions i les respostes que calguin a les necessitats de les persones que hi vivim i que ens permetran ser referència en una encara major qualitat de vida i benestar. 

Amb tot, som conscients que aquesta noble tasca requereix un alt grau de complicitats i suports, i en aquest sentit estic plenament compromesa a situar sempre la ciutadania en el centre i com a prioritat de totes les decisions que es prenguin en  l’àmbit públic, informant-la sobre amb què i per què es gasten els recursos públics. Les almacellenques i els almacellencs han de tenir un ajuntament amb parets de vidre i la màxima transparència, que tingui ambició per continuar fent més fàcil el seu dia a dia, per millorar el poble i fer- lo encara més amable i bonic, sobretot per als que hi vivim. 

Personalment, us he de confessar que és per mi tot un goig poder servir el poble d’Almacelles i treballar matí, tarda i nit, per les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Encaro aquest repte amb molta il·lusió, per seguir bastint amb empenta el poble que ens mereixen. Espero, desitjo i confio que l’elecció de la meva persona, més enllà de ser compartida pels regidors i regidores, també ho sigui pel conjunt de les dones i homes d’Almacelles, a qui em comprometo a servir amb lleialtat i honestedat. 

Feminització del poder i ambició renovada per Almacelles

Donada la circumstància que per primer cop en la història del nostre poble, és una dona la màxima representant d’Almacelles, i que un 80% de la Junta de Govern local està formada per dones, voldria constatar que la igualtat, la paritat, la justícia social i el respecte cap a les dones serà per a nosaltres un pilar fonamental. Ens comprometem amb les dones, i amb el seu dret a estar presents en les decisions i polítiques que es prenguin. Com deia Maria Mercè Marçal: “L’entrada massiva de dones als llocs de responsabilitat del món fins llavors reservat als homes suposaria la reconversió, la humanització d’aquest món. Totes aquelles qualitats, tots aquells valors associats fins llavors a la donai  tancats amb ella en el gueto familiar, s’expandirien a tota la societat”. 
De totes i tots depèn que això sigui possible, per això també posarem tots els nostres esforços per fer Almacelles mediambientalment sostenible, per ser exemple de respecte al medi ambient, a les energies renovables i al reciclatge. Lluitarem per tenir els millors equipaments esportius, socials i culturals, per a permetre que les entitats duguin a terme totes les activitats que puguin i vulguin dur a terme, alhora que estarem al costat de les nostres famílies i dels nostres infants, per permetre’ls gaudir de l’esport, de la salut, del lleure i de les relacions socials amb llibertat i seguretat. 

Un camí que hem de fer entre totes 

És imprescindible evolucionar cap al futur a través d’aquests models de societat i treballar junts perquè ningú no es pugui tornar a imaginar mai que Almacelles torni a ser un poble de pas, com havia estat fa anys, sinó que, amb l’esforç de tothom, seguirem aconseguint que sigui considerat una passada de poble. Per això, obrim un nou període que ens permeti governar amb serenor, il·lusió i moltes ganes  de donar-ho tot per Almacelles. Em comprometo a escoltar a tothom i  mostrar la mà estesa a tots els projectes que, vinguin de qui vinguin, contribueixin a millorar el dia a dia, la qualitat de vida, les oportunitats de futur i el progrés i el benestar de les almacellenques i els almacellencs. Si ens mantenim unides i penquem de valent, podrem portar el nostre poble cap a noves fites fins ara mai assolides, ja que estic convençuda que les millors pàgines de la història d’Almacelles encara estan per escriure, i que depenen de què totes i tots ho fem possible. Visca Almacelles i la seva gent!  

Comentaris