Jordi Sales i Josep Maria Tomàs guanyen el concurs de Préssec de Pinyana
Alfarràs impulsa la cuina del préssec com a reclamar turístic i en una aposta com a ingredient culinari.
La Fira del Préssec de Pinya d'Alfarràs va cloure ahir diumenge un cap de setmana intens donant a conèixer els güanyadors del concurs d'aquest producte en les seves categories de Préssec Groc i Préssec Roig, Jordi Sales i Josep Maria Tomás (Tocu), respectivament. Victorià Camarasa i Rogelio Aloy van estar els segons classificats. I Javier Bitria i Carlos Sarroca (Cal Retxo), els tercers premiats. El Préssec de Pinyana , que es produeix a Alfarràs, Almenar, Algeri, Albelda i Castellonroi, arriba a la Tardor, quan gairebé no queda un altre, i suma una collita d'uns cinc milions de quilos que destaquen per unes característiques organolèptiques pròpies entre les quals destaquen l'aroma, dolçor i la textura cruixent, en fresc i cuit.
Préssec en amanides, acompanyant carn o peix o, simplement com a ingredient principal d'un plat, són algunes de les possibilitats gastronòmiques que la 24a Fira del Préssec de Pinyana ha mostrat als nombrosos assistents que han passat per Alfarràs aquest cap de setmana. La fira tanca portes amb gran èxit de públic, unes 10.000 persones, i amb gran promoció del Préssec de Pinyana com a element culinari amb possibilitats diferents de les habituals.
Altres propostes del dia va estar les rutes turístiques i culturals per la vila organitzades per l'Ajuntament, la degustació de formatges a càrrec de Cal Quitèria d'Almacelles i una xerrada sobre l'ús de drons en agricultura a càrrec de Laura Samsó de Pallars Drone.
Durant tota la fira, els restaurants locals van oferir menús i plats cuinats amb préssec de la denominació Pinyana, es van fer tallers per a la mainada i es van celebrar una exhibició d'oficis tradicionals. La 24a Fira del Préssec de Pinyana va incloure l'exposició i posada en marxa de tractors antics.
Per la seva banda, l'alcalde d'Alfarràs, Klebber Esteve va convidar a fer del préssec un protagonista gastronòmic gaudint-ho com ingredient de tot tipus de plat.
En aquest aspecte, cal destacar també el