Descobrint l‘Hostal del Carme, tan proper com essencial

DSC_2426b
photo_camera Hostal del Carme, un lloc amb encant i familiar amb un prestigi en el sector des de fa mig segle

L'havia vist mil vegades passant amb el cotxe però mai no hi havia entrat. Creuar la porta de l'Hostal del Carme va ser com si la meva retina topés amb una escena pròpia de Wes Anderson. Una sala de parets de fusta fosca amb una barra elegantíssima (i un cambrer a joc) en forma d'M oferia un ambient que instava a beure un whisky i llegir el diari. Sí, aquesta hauria estat la millor manera d'encaixar-hi.

Fins i tot l'ascensor era pintoresc. Quan em van dir que, a més de cocktails hi feien esmorzars de forquilla, ja no m'ho podia acabar. Ja ho sabeu: els típics callos o peus a la brasa de diumenge al matí, però en un entorn com aquest. 20181029174158_IMG_1612223

El bar, però, era només un dels ambients que ofereix aquest hostal de Vilagrassa, que s'obre al seu públic com un món que s'adapta i es personalitza d'acord amb el gust i interès de cada persona.

El saló on es fan els dinars i sopars diàriament no era menys impressionant: amb el mateix toc elegant, però aquest cop molt lluminós, reunia un seguit de taules rodones i ben parades amb mantels blancs que als migdies i a les nits havien de ser rodejades per famílies i amics que s'intercanviaven somriures i paraules entre les copes.

No podia evitar imaginar-me'ls amb vestits vaporosos prenent el té, com en el típic saló anglès.

Allà, l'oferta ja és diferent que la del bar. El bar obre de les 7 del matí fins les 11 de la nit, per oferir esmorzars de forquilla com cap i pota i ous ferrats al matí, i snacks o sopars lleugers a la nit, acompanyats d’una bona copa, és clar. IMG_0379

Al saló, en canvi, és on fan els dinars diaris i també sopars els caps de setmana, amb una carta que inclou les delícies típiques dels àpats de diumenge al migdia, però amb el toc de gràcia de la cuina de l’hostal.

Es tracta d’una cuina molt de rostits, de casa, on no hi faltarà l’espatlla de cabrit i el ternasco, ni tampoc els arrossos, i que a les nits de dissabte també us servirà a taula un bon plat de caragols o carn a la brasa feta a la barbacoa immensa que hi ha a l’interior d’una de les mateixes sales.

L’interior del restaurat té, a part del gran saló, tot de salons més petits que donen la possibilitat de reunir-se de forma més íntima.

Que sou 10? Cap problema. Hi ha un saló ideal amb una taula només per vosaltres, que us acollirà com si fóssiu a casa, però amb tot tipus de comoditats. Que sou 250? No patiu, també hi ha espai de sobres per tots vosaltres a l‘altra banda de l’hostal. carta restaurant hostalbò-1

El saló més gran de tots acull tant de dia com de nit les grans festes i trobades: bodes, banquets i tot tipus d’esdeveniments i celebracions. Adjacent a un ampli jardí, aquest gran espai es pot modular segons les necessitats de cada grup. A més, l’exterior compta amb una terrassa que als estius també acull sopars a la fresca.

“Es tracta d’adaptar cada espai a les necessitats i gustos de cadascú perquè l’experiència sigui sempre diferent“, explica la Marta, la quarta generació d’hotelers que regenta l’hostal junt amb els seus germans, el Josep Maria i el Pere.

La gestió familiar i la seva manera de fer han estat clau per situar-los com a referents en el món de l’hostaleria al llarg del territori, però també mantenir-s’hi fins avui, amb una generació que respecta les bases asssentades ja pels besavis (més de mig segle enrere), tal com haurien fet a la seva vegada els avis i els seus pares, però que s’adapta als temps actuals, buscant sempre la personalització de les experiències i prestant molta atenció als detalls, fins al punt de ser capaços de crear autèntics ambients. Hostal del Carme 2 (22

“Quan vas al teatre Ateneu, per exemple, no és el mateix veure una obra clàssica que una contemporània. En els dos casos, tu segueixes dins el mateix espai, a l’Ateneu, però la sensació que tens és ben bé diferent“, precisa la Marta mentre em revela que fins i tot personalitzen la manteleria. IMG_0839

El disseny de la carta mateixa té una gran personalitat, i parla per si mateixa: hi surten retratats tots els membres de la família i treballadors que han alçat i donat vida al negoci, però també hi surten els clients habituals, “els de tota la vida“. Tot un atent gest de reconeixement a allò proper i tan essencial. Com el mateix hostal.

Tant si sou d'esmorzars de forquilla, com de sopars íntims, com de grans festes o trobades familiars, l'Hostal del Carme és sempre el vostre lloc!

Hostal del Carme, Carretera N-II, km 504 VILAGRASSA (Lleida)

Tel. 973 31 10 00  www.hostaldelcarme.com

Comentaris