01.10.2022 |

Consells per planificar una mudança

<p> casas modernas </p>
<p> casas modernas </p>
Consells per planificar una mudança

Canviar de casa pot ser tota una aventura. És emocionant, i et dona l'oportunitat de convertir la teva nova llar en un espai enterament per a tu. Tanmateix, és un procés que de vegades resulta complicat, i que pot arribar a requerir molt d'esforç, especialment si tenim moltes pertinences, fa molts anys que vivim en una mateixa llar o ens hem de traslladar força lluny. Per això, a l'hora de fer una mudança, és important seguir alguns consells bàsics per evitar sorpreses desagradables i estalviar-nos un estrès innecessari.

Fer llistes, un punt imprescindible


Una mudança és un procés complex que requerirà molts passos i per al qual hauràs de tenir en compte diversos factors. Per això, una correcta planificació serà del tot imprescindible.

Així, fer una llista amb totes les tasques a realitzar pot ser de gran ajuda. No esperis a l'última setmana per començar a preparar-te, i anota tot el que et vingui al cap: quins serveis has de contractar, quins papers tens pendents, etc.

Planifica on deixar les teves coses


Hi ha vegades en què una mudança no es fa de forma immediata. Les mudances discontínues, per exemple, són aquelles que tenen lloc en diverses fases perquè passa un temps des que es deixa l'antic habitatge fins que es pot accedir de forma lliure al nou. Això pot passar, per exemple, si s'estan fent reformes.

En aquests casos, per descomptat, la millor opció és llogar un traster. Hi ha serveis de alquiler trasteros en Barcelona que ofereixen solucions adequades per afrontar aquesta situació.

Classifica les teves coses


La mudança pot ser una oportunitat única per fer neteja. Per això, en lloc d'empaquetar-ho absolutament tot, aprofita per classificar i triar només el que de veritat vols conservar.

És possible que descobreixis que guardes moltes coses que no vols. Si aquest és el teu cas, planteja't l'opció de donar-les o de vendre-les de segona mà. Si conserves pertinences que ningú voldrà o que estan malmeses, no dubtis a reciclar-les. En tot cas, has de saber que reduir les teves coses et suposarà un interessant estalvi a l'hora de traslladar-les durant la mudança.

Pel que fa a tot allò que sí que desitges conservar, comença a empaquetar-ho aviat i seguint un ordre establert. Per exemple, pots anar d'habitació en habitació. També és recomanable que etiquetis les caixes per saber exactament què hi ha a cadascuna. Així, quan et vagis a instal·lar a la teva nova llar, no hauràs d'obrir-les totes de cop. Per exemple, és possible que el primer dia necessitis els estris de cuina: si la caixa està etiquetada, sabràs on trobar-los.

Controla els documents


Hi ha papers que són importants, com pot ser la documentació d'identitat, les escriptures de la casa o els documents de l'assegurança. Hauries de guardar tot això al mateix lloc, en una caixa que, a més, t'ofereixi un accés fàcil i ràpid.

Una solució bastant pràctica també serà escanejar certs documents i guardar-los al teu telèfon mòbil. D'aquesta manera, si els necessites durant la mudança i la caixa no és accessible, podràs consultar-los sense problemes.

Consells per planificar una mudança
comentaris