25.01.2021 |
Territoris.cat

Alcaldes del Pla d'Urgell diuen a Salut que se senten "abandonats i impotents"

L'avinguda del Canal de Mollerussa durant l'estat d'alarma @ACN
L'avinguda del Canal de Mollerussa durant l'estat d'alarma @ACN
Alcaldes del Pla d'Urgell diuen a Salut que se senten "abandonats i impotents"

Els alcaldes del Pla d'Urgell demanen que el Departament de Salut els faciliti informació concreta sobre els casos de coronavirus que hi ha als diferents municipis de la comarca. Així ho ha manifestat el president del consell comarcal, Rafel Panadés, que va mantenir dilluns una reunió telemàtica amb tots els alcaldes i ha afegit que traslladarà per carta aquesta petició. Panadés ha justificat la necessitat de saber més sobre els casos que hi ha per poder prendre mesures de prevenció de la pandèmia i ha assegurat que ara se senten abandonats i impotents. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha afegit que la informació serviria per combatre la rumorologia. A la comarca hi ha prop de 60 casos positius, la majoria a la capital.

Panadés ha volgut posar de manifest que entre els alcaldes hi ha un cert descontent en com està gestionant informativament la crisi sanitària el Departament de Salut. Ara es reben les notificacions diàriament sobre els nous casos positius de covid-19 a través del CAP però no es facilita ni la identitat ni el lloc de residència de les persones infectades. En aquest sentit, han hagut de signar un document sobre la Llei de protecció de dades sobre els pacients.

Segons Panadés, els alcaldes són els qui han de vetllar per la seguretat als municipis i el fet de no saber amb nom i cognoms les persones que estan infectades, pot provocar situacions com que no es puguin controlar les zones on viuen pel risc de contagi o fins i tot que els malalts no respectin l'aïllament i surtin al carrer

Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que ell també ha demanat a Salut per escrit més informació sobre els casos de covid-19. Ha afegit que en l'estat actual d'alarma, ells com alcaldes són els caps de Protecció Civil del municipi i necessiten saber tots els detalls. Per això, ha remarcat que si no se'ls vol facilitar la informació, no els haurien de donar aquesta responsabilitat. Solsona ha reconegut que els darrers dies hi ha hagut un canvi i que Salut els està facilitant més informació però encara els falten dades per poder garantir condicions com per exemple als serveis de voluntariat que porten menjar a domicili.

Entre els 15 municipis que hi ha al Pla d'Urgell hi ha prop d'una seixantena de casos confirmats de covid-19. La majoria són a Mollerussa, un total de 29, on també s'han registrat 7 víctimes mortals, mentre que el segon municipi de la comarca on n'hi ha més és Bell-lloc d'Urgell, amb 10

Alcaldes del Pla d'Urgell diuen a Salut que se senten "abandonats i impotents"
comentaris