05.12.2020 |
Territoris.cat

Aprovat el protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita

Govern i sector validen el document que preveu mesures com prendre la temperatura dos vegades al dia als temporers
Els treballadors es netegen les mans quan arriben a l'explotació a Seròs
Els treballadors es netegen les mans quan arriben a l'explotació a Seròs
Aprovat el protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita

El protocol per garantir la seguretat a la campanya de la fruita amb la covid-19 ha quedat aprovat aquest dimecres en una reunió telemàtica que ha aplegat Govern, sector agrícola, sindicats, patronal i ens locals.

El document es va avançar dimarts i preveu mesures com prendre la temperatura als temporers un mínim de dues vegades al dia, limitacions en el transport a les finques, les condicions dels allotjaments o com hauran d'actuar els ajuntaments no ha rebut cap esmena i per tant ja es pot començar a posar a la pràctica perquè hi ha zones on la campanya ja ha començat amb la cirera o està a punt de fer-ho

Els treballadors de l'explotació que l'Oriol Teixidó té a Seròs treballen mantenint les distàncies. Imatge del 28 d'abril de 2020. (Horitzontal)A la reunió que ha validat el protocol hi havia la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, el delegat de Govern a Lleida, Ramon Farré, i altres representants de l'executiu. De part de sector agrari hi havia representants de les organitzacions agrícoles, Afrucat i també sindicats de treballadors. Així mateix, també han seguit la trobada telemàtica ajuntaments i consells comarcals de zones fructícoles.

Els treballadors arriben a l'explotació que l'Oriol Teixidó té a Seròs en una furgoneta de nou places amb una ocupació màxima de tres persones. Imatge del 28 d'abril de 2020. (Horitzontal)Un dels que hi ha participat, el president de d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha comentat que estan d'acord amb el protocol perquè cal garantir la seguretat dels treballadors i evitar al màxim els contagis de COVID-19. Això no obstant, ha remarcat pel que fa al transport dels temporers a les finques, que es veu limitat a un terç de la capacitat de vehicle, que és inassumible perquè farà incrementar un 30% dels costos en viatges a l'agricultor. Així mateix, també ha alertat que la provisió d'Equips de Protecció Individual (EPIs) els suposarà una càrrega de 500 euros mensuals fins a l'octubre i per això ha reclamat a Agricultura mesures compensatòries.

Aprovat el protocol de seguretat per poder desenvolupar la campanya de la fruita
comentaris