15.06.2021 |
Territoris.cat

Les autoescoles catalanes s'afegeixen a la solidaritat en la lluita contra la COVID-19

Les autoescoles Catalanes tenen la voluntat d'acompanyar la ciutadania durant tot el camí i per això posem a disposició de Creu Roja la Flota de vehicles per ajudar a aquells que més ho necessiten
Un vehicle d'autoescola fent el transport per Creu Roja
Un vehicle d'autoescola fent el transport per Creu Roja
Les autoescoles catalanes s'afegeixen a la solidaritat en la lluita contra la COVID-19

Es podria dir que no ha quedat agent social sense fer la seva aportació solidària a la lluita contra l'epidèmia de coronavirus, i intentant fer més portadora la situació de l'estat d'alarma i el confinament de la població. Un dels darrers exemples que ens arriba ha sigut el de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, que a través de la Confederació estatal han signat un conveni amb Creu Roja per tal de dur a terme el repartiment a domicili de medicines i aliments a les persones més vulnerables, ateses per l'entitat humanitària, o en el seu trasllat.

Des de la presidència de l'entitat, Raül Viladrich ha explicat que davant d'una situació complicada i excepcional com l'actual, les autoescoles Catalanes tenen la voluntat d'acompanyar la ciutadania durant tot el camí i per això posem a disposició de Creu Roja la Flota de vehicles per ajudar a aquells que més ho necessiten.

Un vehicle d'autoescola fent el transport per Creu Roja

El President de la Federació Autoescoles Catalunya, Raül Viladrich ha fet arribar als mitjans de comunicació l'objectiu i la voluntat de la seva iniciativa: 

Les autoescoles som un agent social important: Salvem vides canviem conductes de risc per hàbits en conducció segura en els preconductors. Ara posem en nostre gra de sorra en un moment tant delicat i volem continuar sent una  balda important en la societat.   

Les Autoescoles portem recorregut un llarg camí. En aquest camí hem fet una tasca molt important i sovint poc reconeguda per la societat i les administracions. En un moment inicial vam ajudar a motoritzar el país formant a nous conductors, els vam acompanyar en el procés de formació , en alguns casos ajudant-los a aprendre a llegir i a estudiar un codi de circulació . Molta població s’enfrontava per primera vegada a un examen que era el del permís de conduir. Una labor social que aquells que ho van viure recorden amb especial estima de veure com,  a part d’ensenyar a conduir, les autoescoles ajudaven en la tasca de formació , millora i progrés de la població.  

Així ho hem demostrat al llarg d’aquests 60 anys al capdavant de la formació i l’educació viàries. Com dèiem ,  ha estat un llarg camí però no sempre ha estat un camí fàcil , i menys aquests últims kilòmetres. Les autoescoles apostem per una mobilitat segura , sostenible i saludable. En aquests moments la Salut i la Seguretat continuen sent el nostre camí. 

Les autoescoles catalanes s'afegeixen a la solidaritat en la lluita contra la COVID-19
comentaris