27.06.2022 |
Territoris.cat

Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les classes amb el pas a la Fase 2 a Lleida

A Lleida ciutat aquest dilluns 13 de les 18 escoles bressol municipal, a Mollerussa, reobriran totes les municipals a partir de dimarts, Tàrrega també estava previst obrir les dues llars municipals, l'escola bressol El Petit Estel de Golmés també ha obert portes desprès de mesos tancada

L'Escola Bressol de Golmés amb dos professores i dos infants aquest dilluns
L'Escola Bressol de Golmés amb dos professores i dos infants aquest dilluns
Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les classes amb el pas a la Fase 2 a Lleida

Pocs alumnes han acudit aquest dilluns als instituts de Lleida coincidint amb la reobertura dels centres amb l'entrada de la regió sanitària a la fase 2 de la desescalada. Ho han fet amb cita prèvia i seguint les mesures de prevenció establertes per Educació com són l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic, l'entrega d'una declaració responsable i guardant la distància de seguretat

Els primers alumnes en tornar aquest dilluns a l'Institut Josep Lladonosa de Lleida han estat alumnes de 3r i 4 d'ESO. Prèviament, l'institut havia donat un dia i hora a aquells estudiants que havien expressat la voluntat d'acudir presencialment al centre. Seguint les instruccions del Departament d'Educació, l'institut ha planificat un retorn a les aules molt seqüenciat i prioritzant els darrers cursos, sobretot 4t d'ESO i 2n de Batxillerat, tal com ha explicat el director de l'INS Josep Lladonosa, Santi Pubill.

, parlant en el retorn a classe, el 8 de juny del 2020. (Horitzontal)Segons la resposta rebuda i tenint en compte que el retorn a l'institut és voluntari, Pubill confia que en el que resta per finalitzar el curs acudiran al centre entre una tercera part i la meitat dels alumnes, tot i que ho faran per torns i de forma esglaonada. En el cas dels alumnes de 2n de Batxillerat també se'ls ofereixen tutories amb cita prèvia per tal de poder preparar la Selectivitat. El professorat, però, seguirà oferint activitat lectiva de forma virtual fins a la finalització del curs acadèmic, el pròxim 19 de juny.

Valoració dels alumnes de secundària

La Clàudia Codesal, alumna de 4t d'ESO de l'institut Josep Lladonosa, ha valorat positivament poder tornar a l'institut amb aquesta nova normalitat però, sobretot, s'ha mostrat contenta de poder tornar a veure els companys i poder retornar a les classes perquè és més senzill fer classes a l'institut que no pas fer-les on-line, ha assenyalat. En el mateix sentit, s'ha expressat la Diana, alumna també de 4t d'ESO del mateix centre. Assegura que tenia ganes de tornar al centre per sortir de casa i poder tornar a trobar-se amb els amics i també afirma que fer les classes a l'institut és més fàcil que per internet.

Pla mitjà on es pot veure una professora i dos infants a l'Escola Bressol de Golmés el dia de la reobertura després del tancament per la covid-19, el 8 de juny de 2020. (Horitzontal)

Reobertures dispars de les escoles bressol arreu dels territoris

A Lleida ciutat han reobert en fase 2 aquest dilluns 13 de les 18 escoles bressol municipal. A Mollerussa, per exemple, també reobriran totes les municipals però ho faran a partir de dimarts. A Tàrrega també estava previst obrir les dues llars municipals.

L'escola bressol El Petit Estel de Golmés ha reobert portes aquest dilluns després de mesos tancada per la COVID-19. Igual que el primer dia d'escola al setembre, molts dels infants que hi han acudit ho han fet plorant i amb dificultats per desprendre's dels braços dels seus pares per entrar a l'aula. Aquest dilluns però, la situació s'ha vist més complicada pel fet que les professores que els han rebut portaven mascaretes i eren més difícils de reconèixer. Així mateix, també ha calgut rentar mans amb gel desinfectant i mesurar la temperatura abans d'entrar a la classe.

Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les classes amb el pas a la Fase 2 a Lleida
comentaris